Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRIZURA NA RATE

Naplaćivanje lakiranja bez upozorenja šok za mušterije

FRIZURA
24.03.2010.
u 08:08

"Važno je da frizerski salon to što naplati ima i u cjeniku, jer ako lakiranje nije u cjeniku, ne može se ni naplatiti."

Odlazak frizeru za većinu žena predstavlja pravo zadovoljstvo. Masiranje glave, potpuno opuštanje i neponovljiv osjećaj kada izađete iz salona kao nova osoba... No, poneki upravo na tom divnom mjestu dožive i loše iskustvo, i to ni manje ni više nego zbog – cijena.

Tri kune za lakiranje

Jedna nezgodna situacija dogodila se našoj čitateljici Suzani Slahi iz Zagreba, koju je iznenadilo dodatno naplaćivanje laka za kosu.

– Otišla sam na fen frizuru u salon Simple i platila 83 kune, pomalo neobičan iznos. No, tih tri kune naplatili su mi samo lakiranje za koje nisam znala da se naplaćuje niti mi je to itko rekao – u nevjerici je rekla cijenom razočarana Suzana Slahi.

Kada smo upitali u salonu Simple naplaćuju li posebno lakiranje, objasnili su nam da je u cijenu od 83 kune sve uračunato.

- U tu cijenu uključena je cijela frizura, pranje, feniranje kose i ovisi što je potrebno za styling, gel ili lak i to sve zajedno je 83 kune – kažu u salonu Simple, dodajući da su, doduše, cijenik nedavno mijenjali. Praksa naplaćivanja lakiranja i šamponiranja kose vrijedi i u drugim frizerskim salonima, a ako se mušterije prethodno na to ne upozore, na blagajni ih dočeka veći račun.

– Kod nas se lakiranje naplaćuje dodatnih deset kuna, ali mi to svakoj novoj mušteriji kažemo. Naše stalne mušterije znaju to i ne bune se zbog toga – objasnili su u razvikanom salonu Ruža.

Našu drugu čitateljicu je, pak, šokirao račun u frizerskom salonu Trilab iz Avenue Malla, gdje joj je naplaćeno friziranje duge kose, iako ima kratku.

– Osim friziranja duge kose, što sam platila 130 kuna, naplaćeno mi je šišanje 120 kuna, šamponiranje pet te regenerator pet kuna. Prije feniranja stavili su mi preparat i naplatili ga 15 kuna! Problem je u tome što me na sve to nitko nije prije upozorio – požalila nam se čitateljica M. S. (podaci poznati redakciji, ogorčeno dodajući da je i ranije dolazila u ovaj salon i da joj nikada nisu naplatili posebno usluge pranja kose.

U salonu Trilab tvrde da se mušteriji koja pita za cijenu tretmana uvijek uračunaju svi tretmani i preparati koji će se koristiti.

- Šampon i regenerator oduvijek imamo posebno istaknute na cjeniku. A što se tiče zaštite od topline, termiqe, koja se koristi prilikom feniranja, pravila nam nalažu da mušteriji koja se odluči uzeti tu uslugu napomenemo da se ona dodatno naplaćuje. Možda je mušterija o kojoj je riječ tijekom šišanja s frizerkom to dogovorila - rekli su u Trilabu.

Važno je što je na cjeniku

- Važno je da frizerski salon to što naplati ima i u cjeniku, jer ako lakiranje nije u cjeniku, znači da se ne može ni naplatiti i da je unutar cijene frizure – objasnio je Tomislav Lončar iz HUZP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije