Emocije

Ne znate primiti kompliment? Možda ne znate primati ljubav

\'Couple standing in front yard\'
Photos.com
01.02.2011.
u 10:00

"Kako primati ljubav" uči nas da, što god proživjeli u prošlosti, posjedujemo potencijal izlječenja jer se mozak mijenja kroz život

Iako se u intimnim vezama lako može prepoznati kad netko oklijeva u primanju ljubavi, u pitanju nije samo problem veze nego i problem pojedinca koji se javlja u svim segmentima njegova života. Prisjetite se toga kad idući put umanjite vrijednost komplimenta, kad vas uhvati osjećaj neugode jer vam netko nešto daruje ili kad vas obuzme stid što vas drugi hvale.

Potreba da se odmaknete u stranu od pozitivnog “inputa” upućuje na to da imate problema s primanjem. U pomoć stiže “Kako primati ljubav”, nova knjiga glasovitog psihoterapeuta Harvillea Hendrixa (izdanje Mozaik knjige), začetnika imago terapije za parove. Uči nas da što god doživjeli u prošlosti, posjedujemo potencijal izlječenja, jer je mozak spreman za promjene tijekom života. No, razvijati se, pa i ponovno roditi, možemo samo u istom kontekstu u kojem smo bili izgubljeni - to jest, u vezi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
04:53 02.02.2011.

Cijeli Svijet traga za svojom ‘drugom polovicom’, a neudane zene na ulici jos uvijek pitaju \"Gdje su muskarci\" O TOME SE PRICA Ajme, jos se nisi udala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije