Video recept Steve Karapandže

Ne zovu ih bez vraga lovačke knedle – najbolje pašu uz divljač, ali divan su prilog bilo kojem mesu s bogatim umakom!

Sandra Šimunović/Pixsell
14.12.2022.
u 09:31

Okruglice od kruha jedan su od omiljenih priloga, a vrlo su ekonomične jer sve što nam je za pripremu potrebno uvijek imamo pri ruci. Pripremaju se jednostavno, a kad stignu na stol svi ostali prilozi padaju u drugi plan.

U receptu Stevo Karapandža predlaže da okruglice pripremite sa starim žemljama, ali možete koristiti i stari kruh.  Predlažemo da ih poslužite s medaljonima od jelena ili srndaća s kompotom od višanja i smokava, a umjesto okruglica možete formirati štrucu i rezati je na elegantne šnite.

 

Okruglice od kruha

Sastojci:

4 žemlje

2 jaja

0,05 kg maslaca

1 žlica masti

morska sol

malo kosanog peršina

0,5 l mlijeka

1 glavica luka

brašno prema potrebi

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Žemlje narežite na kockice i dobro ih prepržite na masti. Sitno kosani luk popržite na masti. Mlijeko zakuhajte i izmiješajte s jajima, solju, kosanim peršinom i rastopljenim maslacem. Sve prelijte preko žemlji. Pustite da žemlje malo nabubre. Prema potrebi dodajte malo brašna. Dobro promiješajte te oblikujte okruglice koje kuhajte u kipućoj slanoj vodi otprilike 10 minuta. Uvijek probajte jednu
probnu okruglicu. U slučaju da vam se raspadne popravite dodajući malo brašna.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Komentara 1

ZV
zvezdomor
13:11 14.12.2022.

A kad će nam Stevo Crni pokazati pripremu Traktor čorbe...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije