U receptu Stevo Karapandža predlaže da okruglice pripremite sa starim žemljama, ali možete koristiti i stari kruh. Predlažemo da ih poslužite s medaljonima od jelena ili srndaća s kompotom od višanja i smokava, a umjesto okruglica možete formirati štrucu i rezati je na elegantne šnite.
Okruglice od kruha
Sastojci:
4 žemlje
2 jaja
0,05 kg maslaca
1 žlica masti
morska sol
malo kosanog peršina
0,5 l mlijeka
1 glavica luka
brašno prema potrebi
Priprema:
Žemlje narežite na kockice i dobro ih prepržite na masti. Sitno kosani luk popržite na masti. Mlijeko zakuhajte i izmiješajte s jajima, solju, kosanim peršinom i rastopljenim maslacem. Sve prelijte preko žemlji. Pustite da žemlje malo nabubre. Prema potrebi dodajte malo brašna. Dobro promiješajte te oblikujte okruglice koje kuhajte u kipućoj slanoj vodi otprilike 10 minuta. Uvijek probajte jednu
probnu okruglicu. U slučaju da vam se raspadne popravite dodajući malo brašna.
A kad će nam Stevo Crni pokazati pripremu Traktor čorbe...?