nije mu ušlo u naviku

Nije prao zube 20 godina: Stomatolog ostao šokiran zatečenim stanjem

YouTube/VM Media
20.10.2024.
u 11:33

Kad je pokazao svoje zube stomatologu dr. Jamesu Russellu, stomatolog je bio vidno iznenađen stanjem njegovih zubi.

Stomatolog je bio šokiran nakon što mu je muškarac otkrio što se dogodilo njegovim zubima nakon što ih nije prao čak 20 godina. Svi smo se vjerojatno barem jednom u životu našli u situaciji kada je pranje zubi izgledalo kao naporna obveza. Možda smo malo zakasnili ili nam je tek palo na pamet da imamo čašu svježeg soka od naranče u kuhinji nakon što smo isprali usta. No, iako su to tek sitne smetnje, bolje je oprati zube nego se suočiti s lošim zadahom ili ostacima hrane između zuba, piše UNILAD.

Međutim, očito se ne slažu svi s tim, što pokazuje slučaj muškarca koji se pojavio u britanskoj emisiji Embarrassing Bodies. Ova emisija, poznata po tome da pomaže ljudima s raznim tjelesnim problemima, ugostila je 21-godišnjeg Jaya koji je priznao da svoje zube nije oprao 20 godina.

Jay je objasnio da ga se od malih nogu nije poticalo na pranje zubi, a tijekom godina nije mnogo učinio kako bi očuvao njihovo zdravlje. ‘Jeo sam nezdravu hranu, pio puno gaziranih pića i uopće se nisam brinuo o svojim zubima’, priznao je. Također je rekao da ih nije redovito prao.

Kad je pokazao svoje zube stomatologu dr. Jamesu Russellu, stomatolog je bio vidno iznenađen stanjem njegovih zubi. Na mnogim mjestima, Jayev zubni niz bio je uvelike oštećen, a pojedini zubi su gotovo potpuno istrulili. ‘Mnogo je toga ovdje, nije da imaš bolest desni... jednostavno je riječ o teškom propadanju’, rekao je Russell.

VEZANI ČLANCI: 

Unatoč ozbiljnosti situacije, Jay je bio ohrabren kad je saznao da postoje rješenja za njegov problem. Preporučen mu je komplet ljuskica za zube, uz strogi savjet da promijeni svoje navike kako bi zadržao novi osmijeh. Nakon ove intervencije, Jay je doživio transformaciju – ne samo zbog zubi, nego i zbog novog izgleda. Izgledao je kao potpuno druga osoba.

GALERIJA: Imate neugodan zadah, a zubi su vam zdravi? Ovo su mogući razlozi

1/7

Komentara 5

EZ
ezer
14:58 20.10.2024.

Pravo je čudo da dvadeset godina nije bio kod stomatologa jer da je ikada bio ne bi imao takve zube i saznao bi o važnosti pranja zubi. Očito ga nikada nije zabolio zub ili ima visoki prag tolerancije na bol.

Avatar istovari
istovari
18:07 20.10.2024.

Ovakvih u Hrvata po tri na svakom ćošku.

18
188
16:09 20.10.2024.

Sigurno igra nogomet.hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije