Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao...

Nije sve u vježbanju: Pranjem rublja također sagorijevate kalorije!

Shutterstock
12.02.2024.
u 16:30

S obzirom na popis stvari koje napravite tijekom procesa pranja rublja, tijelo ga percipira kao tjelesnu aktivnost

Ideja pranja rublja nekima može zvučati kao noćna mora. Ali ne možete pobjeći od toga jer morate redovito prati rublje. Ako ne možete pronaći motivaciju za pranje rublja, onda bi vas poznavanje zdravstvenih dobrobiti koje ono nudi moglo motivirati da to učinite. Pranje rublja zahtijeva od vas puno fizičkog kretanja. Dakle, može vam pomoći sagorjeti kalorije i održati formu.

Istraživanje koje je proveo Wren Kitchens pokazalo je nevjerojatne rezultate i dobrobiti kućanskih poslova, piše WebMD.

VEZANI ČLANCI:

Naime, rezultati ove zanimljive studije otkrivaju da svaki mjesec sagorijevamo više od 50 tisuća kalorija obavljajući isključivo kućanske poslove, a jedan od najboljih jest pranje rublja. Iako ono može biti vrlo dug i naporan proces, nakon što ste napunili perilicu rublja, ispraznili je te pospremili opranu odjeću, vaše će tijelo pranje rublja percipirati kao itekako kvalitetnu tjelesnu aktivnost. Kako pokazuje spomenuto istraživanje, samo pranjem rublja i pospremanjem oprane odjeće možete sagorjeti više od 700 kalorija tjedno.

Kako donosi portal Livestrong, to je jednako kao da ste odradili 45 minuta intenzivne vožnje biciklom, nešto manje od sat vremena brzog plivanja ili sat vremena kružnog treninga.

Znanstvenici došli do novih saznanja kada je najučinkovitije vježbati ako želite zdravije srce!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije