Kroje nove planove

Nijemci odustaju od Egipta, Hrvatsku ih bira 24 posto više

reklama
VL
17.02.2011.
u 13:06

Najviše njemačkih turista odlučuje se za Španjolsku i Tursku, a naša je zemlja u skupini s Italijom, Ciprom i Bugarskom, prema GfK Hrvatska

Zbog političkih previranja u Africi najveći svjetski putnici i najbrojniji hrvatski gosti, Nijemci, naveliko prekrajaju planove za svoja putovanja. Iako Ministarstvo turizma nije računalo da će se znatniji dio onih koji odustanu od Egipta i Tunisa preliti u Hrvatsku, čini se da će domaćini na našem Jadranu ipak zbog toga ugostiti neke nove turiste.

Nijemci, koji su prijašnjih godina već u siječnju rezervirali oko trećine aranžmana za Egipat, sada, istina, masovno tu zemlju zamjenjuju Španjolskom i Turskom, koje bilježe rast između 35 i 45 posto u odnosu na prodaju u lanjskom siječnju. Ali odmah iza njih dolaze Italija, Cipar te Bugarska i – Hrvatska. Njemački turoperatori, koji su svojim putnicima zbog izvanredne situacije u Egiptu ponudili pogodnost besplatne promjene rezervirane destinacije, kažu da broj rezervacija za spomenutu skupinu zemalja, u kojoj je i Hrvatska, trenutačno raste 24 posto prema prvom mjesecu prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 14

RR
red_rad_disciplina
10:50 18.02.2011.

A plakat koji vabi turiste je bezveze, ja ne bi otišao u hrvatsku da vidim taj plakat

OB
-obrisani-
13:30 17.02.2011.

Jednome smrne,drugome svane.Bilo i bit će.

MO
montinjakusa
09:22 18.02.2011.

za ne povjerovat!! ovo je slika neke naše manekenke koja reklamira turizam u Sloveniji!!!! Bilo bi bolje da su stavili sliku bilo koje destinacije u HR...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije