U nesreći

Odrasle osobe koje sjede na stražnjem sjedalu ugroženije

'Sex....sex u autu... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
'Jack Hollingsworth'
03.09.2010.
u 13:53

Spasili bismo mnogo života i spriječili brojne ozljede kada bismo obratili jednaku pozornost na stražnja sjedala u automobilima kao što razvijamo prednja sjedala.

Odrasle osobe koje za vrijeme nesreće sjede na stražnjem sjedalu u novijim automobilima u većoj su opasnosti od teških ozljeda od onih koji sjede naprijed, pokazalo je novo istraživanje. Studiju je proveo Neuroscience Research Australia, a pokazuje kako su prednja sjedala razvijena po mnogo naprednijim tehnologijama od onih stražnjih u posljednjih nekoliko desetljeća, prenosi Daily Mail.

– Spasili bismo mnogo života i spriječili brojne ozljede kada bismo obratili jednaku pozornost na stražnja sjedala u automobilima kao što razvijamo prednja sjedala. Od sredine 1990-ih godina prednja sjedala poboljšala su se sa zračnim jastucima i boljim remenjem za vezanje – rekla je profesorica Lynne Bilston sa Sveučilišta New South Wales.

Prijašnja istraživanja na starijim automobilima pokazuju kako su putnici na stražnjim sjedalima u manjem riziku od ozbiljnih ozljeda u nesrećama.

Sigurnosne mjere često ne obuhvaćaju i stražnja sjedala, pa čak ni u novim automobilima, što znači da su prednja sjedala sigurnija za odrasle putnike. Unatoč tome, za djecu je i dalje sigurnije da sjede na stražnjim sjedalima jer rizik postoji samo za odrasle osobe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije