Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite!

Ono što prvo vidite u ovoj optičkoj iluziji otkriva tajne o vama: Kako funkcionira vaš mozak?

Brightside
17.03.2024.
u 06:00

Na slici možete uočiti jednu od dvije životinje

Poznato je da mozgalice i optičke iluzije pokreću vaš um, ali neke također mogu otkriti način na koji vaš mozak radi. Smatra se da ova neobična iluzija otkriva koja je vaša skrivena moć mozga - ali sve ovisi o tome koju životinju prvu ugledate, piše The Sun.

Želite li saznati vodi li vas u životu desna ili lijeva strana mozga? Dvije su životinje skrivene u ovoj optičkoj iluziji, a ona koju prvu vidite otkrit će vam kako točno funkcionira vaš mozak. Jeste li već vidjeli životinju? Optička iluzija prikazuje crno-bijelu sliku, naizgled su dvije grane drveta, ali ako bolje pogledate uočit ćete jednu od dvije moguće životinje.

Foto: Brightside

 

Ako prvo vidite majmuna, desna hemisfera njihova mozga aktivnija od lijeve. Dominantna desna hemisfera može značiti da ste kreativno, inovativno i intuitivno biće. Prema psihobiologu i dobitniku Nobelove nagrade, Rogeru W. Sperryju, desna strana vašeg mozga je vizualnija, intuitivnija i kreativnija.

Ali, ako ste prvo vidjeli tigrovu glavu, lijeva hemisfera vašeg mozga je aktivnija od desne. Smatra se da su oni s lijevo nastrojenim mozgom analitični, organizirani i dobro strukturirani. Ovi su ljudi više orijentirani na ciljeve i skloni su prihvatiti život s metodičnim planom djelovanja. Smatra se da je lijevi mozak verbalniji, analitičniji i uredniji od desnog mozga - ponekad se naziva i digitalni mozak jer je bolji u stvarima poput računanja.

Istraživanje pokazalo koje osobine najčešće idu uz 'jutarnji tip' ličnosti! 

Komentara 2

MO
montello
10:22 17.03.2024.

vidim majmuna na grani

GO
Gorski
10:09 17.03.2024.

Ako vidite milanovića onda ste totalno u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije