Juha za doručak, ručak i večeru? Možda se čini nemogućim, ali Fiona Kirk, autorica knjige "Soup Can Make You Thin", tvrdi da "tekućom" hranom u samo 10 dana možete skinuti onih nekoliko kilograma viška! I naravno, održati zavidnu liniju.
Čudesne su i za gubitak masnoće, kaže Kirk, jer kombinacija vode i krute hrane učinkovitije utažuje glad. Isto tako, juha se u želucu dulje zadržava nego kruta hrana uz koju se unosi tekućina. Osim toga, voda i sadržaj vode iz povrća omogućuju učinkovitu razmjenu hranjivih tvari u stanicama tijela te uvelike smanjuju mogućnost nadutosti.
Ukratko, prema riječima autorice knjige, juha ne samo da vas čini mršavima nego i održava povećanu razinu hranjivih tvari u organizmu. Bogatstvo sastojaka koji se nalaze u tanjuru juhe pruža dobru ravnotežu ugljikohidrata, proteina i masti, ali i vitamina i minerala potrebnih za stvaranje energije.
– Mršavi ljudi znaju da ih tanjur juhe čini sitima, održava razinu energije dulje vrijeme i manje žude za slatkišima. Najveća prepreka u postizanju vitke linije i zadržavanja te linije jesu glad, želja za slatkišima i dosadni dijetni obroci te nedostatak esencijalnih hranjivih tvari – kaže Kirk i dodaje da se mogu jesti sve namirnice, samo ako su pripremljene u obliku juhe – kaže Fiona i dodaje da povrće i začini u juhi čine obrok bogatijim vlaknima, što je izuzetno važno za probavu.
– Juhu je vrlo lako napraviti, brzo je gotova, a brojne su kombinacije i varijante okusa. Osim toga, juha može biti i odličan izbor za doručak – smatra Fiona, prenosi Daily Mail.