bilo je riskantno

Otkrila i kako: Na let unijela dodatnu torbu bez plaćanja uz pomoć trika s TikToka

Shutterstock
21.08.2024.
u 15:30

Većina zračnih prijevoznika naplaćuje prilično visoku cijenu za  prtljagu, stoga se mnogi odlučuju ponijeti samo onu ručnu i tako uštedjeti novac

Odlazak na odmor podrazumijeva pakiranje stvari, kako potrebnih, tako i nepotrebnih jer nikada ne znamo što nam može zatrebati. No, problem nastaje ako do destinacije putujemo zrakoplovom. Većina zračnih prijevoznika naplaćuje prilično visoku cijenu za  prtljagu, stoga se mnogi odlučuju ponijeti samo onu ručnu i tako uštedjeti novac što opet znači manje mjesta za sve potrebne stvari. 

Ako ste već letjeli s Ryanairom, znate da besplatno možete ponijeti jednu malu torbu u avion, pod uvjetom da je određenih dimenzija i da može stati ispod sjedala ispred vas. No, kako je TikTok prepun raznih informacija, tako se na njemu može pronaći i mali trik koji vam navodno omogućuje da u avion unesete nekoliko dodatnih stvari bez dodatnih troškova. Trik je odlučila isprobati novinarka Mirrora, Nicola Roy, e je opisala svoje iskustvo.

@dondrivero This is the best travel hack to prevent you from spending more money then needed! 💰 #travelhack #airporthack #airport #citytrip #taxfree #travel #travelcouple ♬ original sound - dondrivero

U pokušaju da uštedi nešto novca tijekom putovanja u Italiju, odlučila je isprobati može li se zaista na let unijeti više stvari nego je to dopušteno. Njezin odmor trajao je tjedan dana tijekom kojih je mislila i putovati po Italiji, stoga je znala da će joj biti problem sve stvari spremiti samo u torbu. 

VEZANI ČLANCI:

Ipak se iznenadila kada je uspjela spremiti odjeću, obuću i toaletni pribor, no problem su joj stvarale druge važne stvari za putovanje poput putovnice, torbice, AirPods-a, prijenosnog punjača i Kindlea. Tada se sjetila videa koji je nekoliko mjeseci ranije vidjela na TikToku. U njemu je čovjek podijelio "podmukli" trik za nošenje dodatnih stvari torbe u avion.

Prvo je sa svojima stvarima prošao osiguranje kao i obično, a zatim je kupio bocu vode u jednoj od trgovina na aerodromu prije nego što se ukrcao. Zatim je stvari stavio u torbu za nošenje u kojoj je bila i voda, a stjuardese su ga pustile u avion kao i obično. Roy je odlučila isprobati trik iako je znala da je to riskantno.

Ručnik, krema za sunce i - ocat? Turisti upravo to sve češće nose na plažu, evo i zašto

1/25

Ponijela je svoju torbu, a zatim je, nakon što je prošla osiguranje, u trgovini uzela bočicu sredstva za čišćenje te je odmah kupila i papirnatu vrećicu koja je bila dovoljno velika da u nju može sakriti drugu torbu. U redu ispred nje nekoliko je ljudi zamoljeno da izvažu i izmjere svoje torbe da bi se osiguralo da odgovaraju zahtjevima.

VIDEO Let za pamćenje: Zaprosio je djevojku uz pomoć kapetana, svi su se raznježili

Roy su samo provjerili putovnicu i kartu te je uspjela ući u avion s dodatnom torbom bez dodatnih troškova. No, na putu kući letjela je drugom aviokompanijom, a na aerodromu u Italiji nije bilo trgovina u kojoj je mogla nabaviti vrećicu za svoju dodatnu torbu. Na kraju, sve je prošlo u najboljem redu. "Ovo je mogla biti samo sreća, ali sam zahvalna što nisam morala izdvojiti više novca", zaključila je Roy.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije