mnogim korisnicima se svidjelo

Otkrila zanimljiv trik: Ovako će vam kruh trajati duplo duže!

Shutterstock
16.01.2024.
u 15:23

Jedna je žena prozvana "genijem" zbog svog načina za pohranjivanje kruha za koji kaže da joj pomaže da duže traje i bude svježiji

Mnogi ljudi drže svoj kruh u posudi za kruh, spreman za pripremu sendviča ili tosta. Međutim, TikTok korisnica Sammar Charif, kaže da ovo nije najbolji način da vam kruh duže traje. S obzirom na to da je sve poskupjelo, važno je uštedjeti svaki cent koji možete pazeći da ne bacate kruh ili drugu hranu, piše Mirror

TikTokerica Sammar podijelila je da svoju mikrovalnu pećnicu koristi i kao mjesto za pohranu kruha. "Ljudi me nazivaju čudakinjom kad vide da držim kruh u mikrovalnoj pećnici, ali slušajte, to ga održava svježim", podijelila je na svojom profilu @sammar_.

@sammar___ #kitchenhack for those #single ♬ original sound - Sammar

"Traje duplo dulje. Ovom kruhu je istekao rok prije otprilike tjedan i pol dana i nema niti malo plijesni", dodala je. Ispričala je da joj treba tri tjedna da pojede štrucu kruha jer tako dugo traje. Mnogi ljudi zamrzavaju kruh kako bi duže trajao, ali za one koji ne žele odmrzavati cijelu štrucu kruha samo da bi napravili sendvič, Sammar predlaže da ga drže u mikrovalnoj pećnici. Brojni ljudi koji su pogledali video podijelili su kako ga i oni stavljaju u mikrovalnu pećnicu. "Ja svoj stavljam u mikrovalnu jer nemam kutiju za kruh i moj pas će ga pojesti ako je na pultu", napisala je jedna korisnica. 

"Istina! Ostavio sam kruh u mikrovalnoj pećnici u prikolici za odmor...od prošle sezone. Nema plijesni. Tako je mekan", komentirao je jedan korisnik. "I ja radim isto, čak ni ne koristim mikrovalnu za ništa drugo", dodao je treći.. "Ovo je tako genijalno", komentirala je četvrta korisnica. 

VEZANI ČLANCI:

 

Stručnjaci iz King Arthur Bakinga kažu da kada je kruh izrezan, okolina i ambalaža u kojoj se čuva mogu utjecati na to koliko će trajati. "Kada se vaš kruh ohladi i spremni ste ga rezati, razmislite prije nego što nešto učinite. Ako počnete rezati na jednom kraju, uvijek ćete imati posla s otvorenim krajem koji propušta vlagu. Ali ako prerežete štrucu na pola po sredini, odrežete krišku jedne od polovica, a zatim ponovno pritisnete dvije polovice zajedno prije zamotavanja, otvorena površina neće biti izložena – što znači manje šanse za isparavanje vlage", objasnili su. 

 Ovaj trik prvi je korak koji možete poduzeti kako biste osigurali da vam kruh dulje traje. Neki ljudi drže kruh u hladnjaku ako nemaju mjesta za posudu za kruh – ili misle da će to pomoći kruhu da traje. No, iskusni pekari kažu da je to dobra ideja samo ako ćete tostirati kruh kad izađe iz zamrzivača. "Hlađenje, ali ne i smrzavanje, potiče tekućinu u vašoj štruci da nastavi migrirati prema površini kruha, gdje isparava - i vaš kruh brzo postaje ustajao."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije