Mnogi su pokušali objasniti zašto se hamburgeri iz popularnog lanca brze hrane ne kvare, a na inzistiranje jednog Kanađanina uprava McDonald'sa objelodanila je službeni odgovor.
– Mikrobi koji uzrokuju truljenje slični su nama, odnosno i oni trebaju vodu, nutrijente, toplinu i vrijeme za rast i razvoj. Ako ne postoji jedan ili više spomenutih elemenata, tada mikrobi ne mogu rasti i uzrokovati truljenje.
Hamburgeri, smatraju, gube vodu u procesu pečenja, baš kao i peciva pa objašnjavaju da cijeli hamburger ostaje bez vode, što onemogućuje započinjanje procesa truljenja.
– Kada ih, primjerice, ostavite otvorene u prostoriji, oni i dalje gube vodu. Stoga, u nedostatku vlage, hamburger se jednostavno isuši i ne istrune – piše u priopćenju na službenim stranicama McDonald'sa, a prenosi Business Insider.
Da se hamburger može pokvariti jedino u zatvorenoj plastičnoj foliji, mnogi pak znanstvenici osporavaju i tvrde da su njihove namirnice vjerojatno prepune aditiva i kojekakvih drugih supstancija što produljuje rok trajanja, a zasigurno nisu dobre za zdravlje.
Znanstvenici koji u tvrdnjama koriste rijeci kao "vjerojatno"