izlaz u slučaju opasnosti

Ovaj gumb u nekim automobilima može vam spasiti život: Evo kako ga i kada koristiti

@masterdriver666
09.09.2024.
u 15:30

Vozači možda nisu svjesni da postoji tajni gumb za bijeg koji se nalazi u njihovim automobilima.

Vozači su ostali iznenađeni kada su saznali da skriveni gumb, prisutan u mnogim automobilima s benzinskim i dizelskim motorima, može spasiti živote u hitnim situacijama. TikTok stručnjakinja @masterdriver666 demonstrirala je ‘gumb za spašavanje života’ koji omogućuje vozačima da brzo napuste svoje vozilo. Ovaj mehanizam se nalazi unutar prtljažnika, a do njega se lako može doći spuštanjem stražnjih sjedala, piše Express.

Vozači u nuždi trebaju samo pritisnuti gumb, koji će otvoriti prtljažnik za nekoliko sekundi, omogućujući im bijeg. U videu, @masterdriver666 objašnjava kako jednostavno koristiti ovaj sigurnosni mehanizam, uz napomenu da većina ljudi ne zna za ovu opciju: ‘Ako ste zaglavljeni u automobilu, spustite stražnja sjedala, uđite u prtljažnik i pritisnite mali crni prekidač na vratima prtljažnika. Ovim jednim klikom možete otvoriti prtljažnik i izaći’. 

 

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 - 虎牙妹说车 - Master driver

Video je brzo postao popularan, prikupivši preko 23.000 pregleda i 2.400 lajkova. Stručnjaci vjeruju da ovaj gumb može biti od ključne pomoći u situacijama poput potapanja vozila, kada je zbog pritiska vode teško otvoriti vrata.

VEZANI ČLANCI: 

Međutim, neki su čitatelji skeptični prema učinkovitosti ove metode. Jedan korisnik je istaknuo da bi pritisak vode koji otežava otvaranje vrata mogao utjecati i na prtljažnik, dok je drugi savjetovao da je u takvim situacijama bolje otvoriti prozor i pustiti vodu da uđe kako bi se smanjio pritisak.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Komentara 3

AN
Android
22:34 09.09.2024.

Ovo je Grunfov izum. Toliko je dobar da je sve do sada bio tajan iako je "pri ruci".

ME
Melada
19:24 09.09.2024.

Nevjerojatno! Pa zasto uopce postoje prirucnici kad imamo til tok!? Ima li na tik toku nesto kratkom i dugom svjetlu?

JU
JustinCase
18:47 09.09.2024.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije