Keksi su odlični za brzi doručak, ali odlično odgovaraju i kao međuobrok te uz kavu ili čaj. Priprema je zaista jednostavna, a potrebna su vam samo tri sastojka koje svatko ima u svom kućanstvu, prenosi Lifehacker.
Sastojci:
230 grama maslaca od orašastih plodova
200 grama šećera šećera
1 jaje
Po izboru: 1/4 žličice soli
Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli:
Upute:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte sve sastojke osim soli dok ne dobijete glatko tijesto bez vidljivih tragova jaja. Rukama razvaljajte tijesto u kuglice i stavite na nepodmazan papir za pečenje.
Ako želite ravnije, hrskavije kolačiće, napravite ukršteni uzorak na vrhovima kolačića pritiskujući vilicom; ako želite da budu mekši, ostavite ih u malim kuglicama.
Ako je koristite, posipajte sol, a zatim stavite lim za pečenje u zamrzivač na pet minuta.
Kad se kolačići ohlade, pecite ih 10 minuta (ako su ravni) ili 14 minuta (ako su kugle), a zatim izvadite iz pećnice i pustite da se dvije minute ohlade na limu za pečenje prije nego što ih premjestite na stalak da se potpuno ohlade.
Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku 120 kilograma:
odlični keksi