Bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje s 25 posto manje soli. Upravo su to, uz prepoznatljiv okus i vrhunsku kvalitetu, glavne odlike PIK narezaka i najbolji odabir za sve koji paze na prehranu i brinu se o svom zdravlju.
PIK Vrbovec nastavlja s podizanjem svijesti potrošača o važnosti preporučenoga dnevnog unosa soli koji iznosi od 5 do 6 grama, što je znatno manje od hrvatskoga prosjeka koji, prema istraživanjima, iznosi 11,6 grama kuhinjske soli dnevno po osobi. Ovi podaci govore o pretjeranom soljenju hrane i prevelikom konzumiranju proizvoda koji ponekad skriveno sadrže sol.
Stoga je PIK Vrbovec kao lider suvremenih trendova na domaćem i regionalnom tržištu mesa i mesnih prerađevina ponudio zdraviju alternativu svojim proizvodima sa smanjenim udjelom soli, među kojima je i široka paleta PIK narezaka. Time PIK aktivno podržava Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli putem hrane, koji provode Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za hipertenziju.