Za ovaj slasni recept zaslužna je blogerica Marija Herjavić Jerkić na čijem se Instagram profilu možete svakodnevno inspirirati.
Piletina na meksički
Sastojci:
4 pileća batka sa zabatkom
2 šarene paprike
2 crvena luka
100-150 ml umaka od rajčice
konzerva crvenog graha (i kukuruza)
sol
mješavina začina za chilli con carne
sjeckani svježi peršin
riža
Priprema:
Meso začinite solju i meksičkom mješavinom suhih začina te zapržite sa svih strana u nauljenoj posudi koja će ići u pećnicu. Maknite piletinu pa ubaciti papriku i luk narezane na trakice, posolite i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekani malo. Dodajte umak od rajčice, još malo pirjajte, pa stavite začine i vratite meso u posudu. Po potrebi dodajte tekućine, najbolje onu iz konzerve graha i poklopljeno ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Dodajte grah iz konzerve i kukuruz pa meso podignite na vrh i vratite bez poklopca u pećnicu na još 15 minuta da se dovrši i uhvati korica na piletini. Gotovo jelo pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.