kosovo na vrhu ljestvice

PITANJE DANA Objavljena poražavajuća statistika za Hrvatsku: Koliko vi često ovo radite?

Zagreb: Turisti razgledavaju grad
Marko Juric/PIXSELL
08.08.2024.
u 11:30

Od Kosova do Turske, postotak smijeha varira, ali jasno je da igra ključnu ulogu u svakodnevnim životima Europljana.

Prema Gallupovom istraživanju Global Emotions Reporta za 2024., procijenjeno je koliko se udio stanovništva svake europske države svakodnevno smije. Rezultati istraživanja otkrivaju zanimljive podatke o tome gdje u Europi vlada najviše smijeha. Na vrhu ljestvice nalazi se Kosovo s impresivnih 81% stanovnika koji se svakodnevno smiju, što čini Kosovo najsretnijom zemljom u Europi prema ovom istraživanju.

Slijedi Nizozemska s 80%. Belgija (79%) i Austrija (78%) zauzimaju treće, odnosno četvrto mjesto, pokazujući da su njihovi stanovnici također vrlo skloni smijanju i uživanju u svakodnevnim radostima. Švicarska i Finska dijele postotak od 74%, dok su Švedska i Norveška izjednačene sa 76%. Velika Britanija, Njemačka i Španjolska imaju identičan postotak od 73%.

Gallupovo istrazivanje Global Emotions Reporta za 2024. godinu prikazuje koliki se udio stanovnistva svake pojedine drzave svakodnevno smije. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

U sredini ljestvice nalaze se zemlje poput Francuske (67%), Hrvatske (71%), te Grčke (68%). Ovi rezultati pokazuju da stanovnici ovih zemalja također cijene smijeh i veselje, ali možda ne u tolikoj mjeri kao stanovnici najsretnijih zemalja.

Na donjem dijelu ljestvice nalaze se Ukrajina (48%), Srbija (51%), te Bugarska i Bosna i Hercegovina (obje s 58%). Najniži postotak smijeha zabilježen je u Turskoj, gdje samo 37% stanovnika svakodnevno iskazuje osmijeh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije