recite nam u anketi

PITANJE DANA Vjenčanja bez djece: Odlična ideja ili 'pomodna glupost'?

shutterstock
13.09.2024.
u 10:30

Važno je napomenuti da odluka o vjenčanju bez djece nije nužno prava ili kriva

Vjenčanja su uvijek posebni trenuci, prilike kad parovi žele proslaviti svoju ljubav okruženi obitelji i prijateljima. No, jedna od dilema s kojom se sve više parova suočava jest pitanje trebaju li na svoje vjenčanje pozvati i djecu. Odluka da vjenčanje bude "bez djece" može izazvati različite reakcije, od potpore do negodovanja.

Mnogi parovi žele da njihovo vjenčanje bude sofisticiran događaj s opuštenom atmosferom, bez brige o dječjoj buci, trčanju ili potencijalnim nezgodama. Samo odrasli gosti omogućuju formalniji i smireniji tok svečanosti, od ceremonije do plesa. Također, organizacija vjenčanja često uključuje pažljivo planiranje budžeta i broja gostiju. Odluka da se izostave djeca može smanjiti broj gostiju i, posljedično, troškove. 

VEZANI ČLANCI: 

Djeca, iako slatka i nepredvidiva, mogu omesti važan trenutak poput izgovaranja zavjeta ili prvog plesa. Nekim parovima je važno da ti trenuci prođu bez prekida, a vjenčanje bez djece osigurava mirniju atmosferu. Ako par organizira večernje vjenčanje koje traje do kasno u noć, prisutnost djece mogla bi izazvati logističke probleme za roditelje koji moraju pronaći dadilje ili se ranije povući s proslave.

S druge strane, djeca su često bitan dio obiteljskih okupljanja i nekim gostima se može činiti neprirodno doći na vjenčanje bez svojih mališana. Za mnoge roditelje, djeca su neizostavni dio svih važnih trenutaka, pa se mogu osjećati isključeno ako njihovi mališani nisu dobrodošli.

VEZANI ČLANCI: 

Odluka o vjenčanju bez djece može staviti roditelje u nezgodan položaj. Mnogi od njih možda nemaju mogućnost ili želju ostaviti djecu s nekim drugim, pogotovo ako putuju izdaleka. To može rezultirati time da neki gosti odluče preskočiti vaše vjenčanje. Ako je par u bliskim odnosima s malom djecom iz svoje obitelji, poput nećaka i nećakinja, isključivanje djece s vjenčanja moglo bi se shvatiti kao povreda obiteljskih osjećaja.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:47 13.09.2024.

Nekima su vjenčanja s djecom problem, neki ne vole hotele koji primaju djecu..... No na vjenčanjima im nisu problem npr. ljudi koji se napiju (pijančine) i naprave sranje, u hotelima im nisu problem "peseki" koji laju i linjaju se.... Bitna je ambalaža odnosno da sve izgleda savršeno i otmjeno, a sadržaj ostaje jadac. Rasturanje obitelji i propagiranje stila života u kojima su djeca smetnja, gnjavaža i remetelji dobre zabave i hedonizma. I rimsko carstvo je propalo kad se izopačilo......

Avatar marela
marela
13:51 13.09.2024.

Jednom bila pozvana bez muza i djece i naravno nisam otišla,a veliki rod bio u pitanju. Djeci je mjesto i na svadbi. Meni osobno je veći problem kada je 90% gostiju izvan sale,jer su pušači. To je tako ne kulturno i ponižavajuće za mladence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije