Malo je onih koji ne vole pire krumpir, no guljenje i sjeckanje krumpira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga. Zato je jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krumpir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda, piše The Sun.
- Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krumpira - napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krumpir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krumpira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih. Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa čak i naribani sir i papar po želji.
Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njezinim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.
- Obično gulim i kuham krumpire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže - komentirala je jedna korisnica.
- Već sam pokušala ovo i super je! U mojoj mikrovalnoj im treba oko 8 minuta da potpuno omekšaju - dodala je druga.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!