Suradnja između Cromarisa i poznatog talijanskog chefa Giorgia Locatellija započeta 2021. godine, ove se godine vraća u velikom stilu. Chef Giorgio Locatelli, poznat po jedinstvenom pristupu kulinarstvu, u svoje recepte uključuje Cromaris BIO ribu te zajedno s Cromarisom promovira održivu proizvodnju hrane i zdravu prehranu. Locatelli otkriva tajne gurmanskog i hranjivog obroka, naglašavajući bogat i intenzivan okus Cromaris BIO ribe.
Posjet Cromarisovim uzgajalištima oduševio je chefa Locatellija, gdje su kristalno more i iskustvo izlova bili izvor inspiracije za daljnju suradnju. U različitim prigodama, Chef Giorgio osobno je iskusio brojne benefite BIO ribe.
Chef Locatelli od djetinjstva je upoznat s blagodatima kuhinje koja uključuje kvalitetnu ribu. Odrastao je u talijanskom gradu Corgenu uz jezero Maggiore, gdje je njegova obitelj vodila restoran s Michelinovom zvjezdicom. Kulinarska znatiželja i putovanja odvela su ga u renomirane restorane diljem Engleske i Francuske. Sa suprugom 2002. godine otvara restoran u Londonu, koji već godinu dana kasnije zaslužuje Michelinovu zvjezdicu. Stručnost chefa Locatellija prepoznata je i u talijanskoj verziji Masterchefa, gdje je sudac od 2017. godine.
Cromaris BIO riba
Cromaris BIO riba – brancin, orada i hama – uzgojena je u skladu sa strogim ekološkim standardima na pomno odabranim lokacijama Jadranskog mora, bez uporabe antibiotika i GMO sirovina. BIO riba se hrani isključivo organski certificiranom hranom iz održivih izvora. Riba hranjena na ovaj način sadržava visoki udio nezasićenih masnih kiselina (Omega-3 masne kiseline), koje su prirodni izvor energije te pomažu u zdravom radu srca, pluća, krvnih žila i imunološkog sustava.
Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, proizvodnjom većom od 13 tisuća tona svježe ribe u 2023., lider je hrvatske marikulture i šesta kompanija u svijetu u uzgoju brancina i orade. Iz godine u godinu ostvaruje rast proizvodnje i izvoza, otvara nova EU tržišta, razvija nove proizvode i realizira vrijedne investicije. Budući rast i razvoj u skladu je s dinamikom tržišta i okruženja, prije svega se to odnosi na rastuću potražnju za hranom iz održivih izvora, potvrđene kvalitete i nutritivnih vrijednosti. Vrhunska svježina i kvaliteta te predanost načelima održive proizvodnje ostaju temeljne odrednice Cromarisova poslovanja.