Zobena kaša, razne žitarice, voće, povrće i masna riba u borbi protiv alkohola, ugljikohidrata i pržene hrane sigurno pobjeđuju! Zašto? Više i nije neka novost da je pravilna prehrana najbolji put do boljeg i zdravijeg života, ali najnovija istraživanja pokazuju kako ta prehrana može umanjiti rizik od nastanka raka dojke. Naučite kroz ovaj kratki vodič što je pametno jesti, a koju hranu bi pod svaku cijenu trebalo izbjegavati ili je barem svesti na minimalno konzumiranje.
Ova zloćudna bolest napada žene diljem svijeta, a zbog toga su provedena i brojna istraživanja koja su pokazala kako hrana utječe na nastanak, odnosno razvoj te bolesti.
Zaštitite se od raka dojke zdravim namirnicama za koje je znanstveno dokazano da pomažu u prevenciji, a izbjegavajte one koje bi mogle dovesti do bolesti.
Primjerice, unos ugljikohidrata trebalo bi smanjiti jer hrana s visokim postotkom šećera može udebljati, što također povećava rizik od raka dojke.
Hrana pržena i pečena na ulju također se ne preporučuje, ali postoje brojni načini pripreme hrane koji su zdraviji i sigurniji poput pirjanja i pripreme mesa u mikrovalnoj pećnici.
Prehranom se možete zaštititi od raka dojke
Znanstveno je dokazano da neke namirnice pomažu u prevenciji. Umanjite rizik od nastanka raka dojke pravilnom i zdravom prehranom.
Komentara 1
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
nažalost, na 11. internacionalnom kongresu o senologiji u Milanu, ovog ljeta, dokazano ne postoji hrana koja može pospješiti ili zaštititi od raka dojke. (Ja bio tamo,i sve dokumentirao).