Princ Charles postavit će solarne panele na palaču

charles
reuters
25.12.2009.
u 18:11

Londonske vlasti kažu da se paneli mogu postaviti jedino ako neće narušavati izgled palače stare 180 godina.

Britanski princ Charles planira postaviti solarne panele na krov Clarence Housea, svoje londonske rezidencije. Paneli bi proizvodili dovoljno energije za grijanje i rasvjetu ove kuće.
Ali, gradske vlasti kažu da se paneli mogu postaviti jedino ako neće narušavati izgled palače stare 180 godina.

Jerry Stokes, britanski predsjednik SunTech Europe, koji je razgovarao s Charlesom, izjavio je da je princ vrlo uzbuđen zbog nove tehnologije, ali da je neće uvesti na brzinu nego će sve urediti kako se ne bi narušio izgled zgrade.

Uvođenje solarnih panela u Clarence House stajalo bi oko milijun i 200 tisuća kuna. Ta bi se sredstva vratila do 2021. godine uštedom energije.

Prinčev plan otkriven je pošto je Charles prošli tjedan optužen kao “zeleni hipokrit”.
Naime, rabio je privatni mlažnjak kako bi doletio na prošlotjednu UN-ovu konferenciju o klimi u Kopenhagen, na kojoj je držao predavanje o globalnom zagrijavanju.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:29 25.12.2009.

Ovaj krajnje neugodan gospodin još je neugodniji kad prdne u blizini.

ZX
zark x
19:16 25.12.2009.

Prijestolonasljednice, bavi se necim drugim. Ti si malo ostario za takve stvari. Stavi si solarni panel pod jaja. Idi 6pe u veliku Cp6njy pa se okupaj u velikoj Moravi.

ST
strsica
07:28 26.12.2009.

Siroma, spara na energiji, a za ono malo siromastva je tako tesko radio, pa mora jos da se bori da to sacuva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije