Jučer smo se zaputili u ulicu Popa Dukljanina ne bismo li se iz prve ruke uvjerili u kvalitetu proizvoda novootvorene "Bread&Deli" trgovine iza koje stoji tim jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom – Noela – i već u 11 sati police su bile gotovo prazne, a u malom pogonu u sklopu trgovine radilo se punom parom jer kupci su neprekidno pristizali i nisu imali namjeru odustati od kupovine.
Na licu mjesta smo zatekli i Ivana Juga, "alfu i omegu" i glavnog sommeliera te Brunu Vokala, glavnog chefa restorana Noel koji je sretnicima koji su se tamo zatekli pripremao zamamne sendviče. Inače, upravo chef Bruno Vokal i glavni pekar Nikša Mandić potpisuju izvrsnu ponudu kruha i peciva pripremljenih na bazi kiselog tijesta u kojima se koristi starter s domaćim kvascem starim deset godina. Dečki zajedno rade na "signature" kruhu Brune Vokala koji će uskoro biti u prodaji.
– Krenuli smo postupno, ali već za sutra morat ćemo dvostruko povećati proizvodnju jer potražnja je iznad svih mojih očekivanja – kaže Mandić, a Jug dodaje da drugo nije ni očekivao jer zagrebačka publika žudi za ovakvom ponudom. – Proizvodi koje ovdje nudimo predstavljaju i dodanu vrijednost za restoran Noel jer gostima tijekom večere nudimo paletu svježih pekarskih proizvoda vrhunske kvalitete – objašnjava Ivan Jug.
U trgovini "Bread&Deli" za kruh ćete morati odvojiti nešto više novca nego ste naviki, ali ovdje je kvaliteta na prvom mjestu – sve se proizvodi ručno, od vrhunskih sirovina, njihov raženi kruh je obrok za sebe. – Imamo standarde od kojih ne namjeravamo odstupati, naša je obveza proizvoditi vrhunsku hranu – kaže Jug kojeg smo usput pitali jesu li spremni za još jednog Michelina. – Što se nas tiče, očekujemo ga već u lipnju, a ne bude li ove godine bit će sljedeće. Trenutačno u restoranu radimo na projektu koji će od Noela napraviti jedinstveno mjesto u Europi. Radi se o vrlo uzbudljivoj priči koja uključuje visoku tehnologiju, a za više detalja morat ćete još malo pričekati – najavio je Jug.
U međuvremenu, pozivamo vas da provjerite kako izgleda kad tim s Michelinovom zvjezdicom mijesi kruh. U ponudi je pažljivo odabrana paleta kruha i peciva na bazi kiselog tijesta. Pšenični kruh, pšenični sa sjemenkama, kukuruzni kruh, raženi kruh pripremaju se po tradicionalnoj metodi, ručno, baš kao i popularne focaccie, ciabatte, baguetti. Za sve one koji si žele priuštiti vrhunski sendvič s nogu ili komad najpopularnije pizze na svijetu – margherite, u Bread&Deliju će vas oduševiti gourmet sendviči sa sirom i šunkom ili mortadelom. Chef Vokal pažljivo je osmislio slatku ponudu u kojoj su trenutno najtraženije babke i pinca, baš kao i sočni muffini s namelaka kremom od mliječne čokolade, choco chip keksi s tahinijem i kremasta baskijska torta od sira.