Dragi ljubitelji hrvatskih domaćih proizvoda!
Dolazi jesen i puno plodova hrvatskih polja. Najbolje od njih želimo Vam ponuditi na Jesenskom sajmu Proizvoda hrvatskog sela u Garden Mallu.
Ponuda je uistinu izvrsna i kako pjesma kaže: „…sira, putra, vrnja, mleka, jajec i krumpira - vse to ide v beli Zagreb grad“. Povrćari iz Vidovca će ponuditi lijepo, zdravo i svježe povrće kako biste mogli spremiti ukusnu zimnicu. Slavonci dolaze s domaćim kulenom, čvarcima, slaninom, kobasicama, šljivovicom, viljamovkom... Iz Primorja i Dalmacije stižu maslinovo ulje, maraština, suhe smokve, domaći sirevi... Međimurci stižu s ekološkim proizvodima, žitima, brašnom, domaćim rakijama i likerima… Na sajmu s preko 80 izlagača biti će velika ponuda meda i ostalih pčelinjih proizvoda, bučinog ulja, kolača, domaćeg kruha, začinskog bilja…
Ističemo i prigodni program kako bi starije podsjetili, a mlađe podučili jesenskim običajima naših krajeva. U petak se peče slavonska šljivovica, u subotu je uprizorenje Vidovačke zeljarijade sa rezanjem i gaženjem zelja za kiseljenje, a u nedjelju kuhanje ajvara. Posebno zanimljivo će biti vrcanje meda.
Ugostiteljski dio ponudit će fiš paprikaš, domaći odojak, vidovečka sarma, hajdini gibanke, štrukle od zelja i sira… Za dobar štimung će se pobrinuti tamburaši, KUD Vidovec i KUD Valentinovo. Satnicu programa prilažemo uz poziv!
Petak, 13. rujan 2013.
09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane, pića i suvenira
16:30 – 19:00 Pokazno pečenje rakije
15:00 – 17:00 Vrcanje i kušanje meda
18:00 – 19:00 Nastup KUD „Valentinovo“
18:30 – 19:00 Kušanje rakije
Subota, 14. rujan 2013.
09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane pića i suvenira
10:00 – 16:00 Vidovečka zeljarijada
prikaz rezanja i gaženja zelja za kiseljenje
10:00 – 16:00 Nastup tamburaša
11:00 – 16:00 Kušanje vidovečke sarme, hajdini gibanek, štrukle
od zelja i sira
18:30 – 19:00 Vrcanje meda i degustacija
Nedjelja, 15. rujan 2013.
09:00 – 21:00 Prodajne izložbe hrane pića i suvenira
10:00 – 14:00 Kuhanje ajvara
11:00 – 13:00 Jesenska kreativna radionica za djecu
11:00 – 12:30 Vrcanje meda i degustacija
14:30 – 14:45 Kušanje ajvara