Obitelj Sinković, koju čine bračni par Libero i Dora te njihovi sinovi Patrik i Sergej, plemićka je obitelj koja, prema pisanoj povijesti, datira još iz daleke 1656. godine. Sve do današnjih dana uspješno su održali tradiciju proizvodnje grožđa, vina, rakije, ulja, voća i povrća te ratarskih kultura. Njihov Agroturizam San Mauro mjesto je na kojem će istinski hedonisti znati cijeniti činjenicu da sva čula moraju aktivirati kako bi užitak bio potpun. Djelić te ljepote možete stvoriti i na svom tanjuru prije nego se odlučite na posjet ovom jedinstvenom mjestu.
Krem-juha od divljih šparoga
Sastojci:
- 200 g svježih šparoga
- 50 g krumpira
- 300 ml vode
- sol
- maslinovo ulje
- malo brašna
Priprema:
Šparoge operite, očistite, narežite na trećine i stavite kuhati u vruću vodu (u kojoj ste prethodno kuhali tvrđi dio šparoga kako biste dobili temeljac) s komadićima oguljenih krumpira, koju ste začinili s 2 žličice soli. Kuhajte oko 15 minuta. Vrhove šparoga izvadite i stavite na stranu, a preostale šparoge s krumpirom izmiksajte štapnim mikserom. Stavite da se dalje kuha na laganoj vatri. Da zgusnete juhu, u manjoj zdjelici pomiješajte malo vode, maslac i 1 žlicu brašna. Kad požuti, dodajte u vruću juhu. Začinite s malo papra i dodajte vrhove šparoga. Juhu dodatno ukrasite kockicama svježe preprženog kruha.
Ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom à la Julienne
Sastojci za raviole:
- 400 g brašna
- 5 jaja
- 100 g svježeg sira pomiješanog s parmezanom
- sol
- voda
- ulje
Sastojci za umak:
- 100 g sjeckanih blanširanih šparoga
- malo vrhnja za kuhanje
- malo kravljeg masnog topljenog sira
Priprema:
Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu i stavite jaja u sredinu. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Tijesto umijesite pa omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori. Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 g mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 4 x 5 cm i na sredini svakog stavite hrpicu nadjeva. Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite na laganoj vatri 2 minute. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta à la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.