Tijekom ljeta osvježenja nikad dosta. Isprobajte ovaj lagani i jednostavan recept blogerice Sanje Štrbac uz koji ćete se moći bezbrižno prepustiti morskom uživanju.
Lagani crumble s marelicama idealno je rješenje za ljetne dane u bilo koje doba.
Sastojci za crumble:
1 kg marelica
3 žlice šećera
2 žlice gussnela
110 g zobenih pahuljica
50 g brašna
3 žlice šećera
80 g Zvijezda margarina s maslacem
Priprema:
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. Voće operite, očistite od koštica i narežite na sitno. Voću dodajte šećer i gussnel te promiješajte. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo premazali margarinom.
Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i margarin (margarin naribajte na sitnu rendu kako biste ga lakše spojili s ostalim sastojcima). Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće, te blago utisnite rukama. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.
>>Ovu kombinaciju tjestenine, jaja i povrća morate kušati