Monica Reinagel svjetski je poznata nutricionistica koja često daje savjete o zdravoj prehrani, a sada je otkrila koje namirnice, iako vjerujemo suprotno, možemo češće konzumirati.
Kava
Konzumacija crne kave pokazala se dobrom kad je riječ o povećanju dobrog kolesterola u tijelu te pri smanjenju upala. Kava je bogata antioksidansima koji štite srce i stanice, a ako se konzumira umjereno, nema potrebe izbaciti je iz dnevnog unosa.
Crveno meso
Reinagel kaže da ovo meso ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga. Filet mignon (hrv. plućna pečenka) i flam (potrbušina) komadi su koji su nutritivno vrlo „jaki“ i zbog toga dobri za zdravlje srca. Crveno je meso dobar izvor proteina, željeza, vitamina B skupine, cinka i ostalih nutrijenata te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinova ulja pa se preporučuje njegova konzumacija.
Svinjska mast
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udio omega 3 masnih kiselina. Iako nutricionistica savjetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. BBC piše da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.
Krumpir
Ako smanjujete količinu soli koju konzumirate u danu, trebali biste povećati unos kalija, savjetuju nutricionisti. Jedite svježe voće, povrće i cjelovite žitarice, a jedan od najboljih izvora kalija je krumpir.
Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:
Pa pogledaš one koji zasada ne mogu biti zadojeni propagandnom, a to su životinje. Njima, onima koji su mesojedi , je mast broj jedan što se tiče hrane i uvijek će im biti favorit hrana jer je nutritivno jaka. To što smo mi postali fizički neradnici pa nam prava hrana škodi e to je naš problem.