Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovih mini tortica sa stranice taste.com.au, od mrkve i nadjeva od krem sira su: 3 žlice brašna, 1 prašak za pecivo, 2 žlice smeđeg šećera, 1/2 žličice mljevenog cimeta, 1/2 žličice mješavine začina (poput klinčića, đumbira, muškatnog oraščića), 1/8 žličice sode bikarbone, 35 g grubo naribane mrkve, 1 žlica sitno nasjeckanih oraha, 2 žličice sitno nasjeckanog kandiranog đumbira, plus dodatno za ukrašavanje, 1 jaje, 1 žlica mlijeka, 1 žlica biljnog ulja. Za kremu će vam biti potrebno: 70 g krem sira, sobne temperature, 25 g maslaca, sobne temperature, 80 g šećera u prahu I 1/2 žličice ekstrakta vanilije.
Nauljite malene posudice ili šalicu duboku 7 cm, zapremnine 375 ml. Dno obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, cimet, mješavinu začina i sodu bikarbonu. Dodajte naribanu mrkvu, orahe i đumbir te dobro promiješajte. U sredini smjese napravite udubljenje i dodajte jaje, mlijeko i ulje. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne povežu. Ulijte smjesu u posudicu za pečenje ili šalicu. Stavite u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu na 1 minutu i 45 sekundi, ili dok se kolač ne digne i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač u posudi 2 minute prije nego ga izvadite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi (dok se kolač hladi, vanjska vlaga će se osušiti, a boja će potamniti).
VEZANI ČLANCI:
Za kremu od krem sira, koristite mikser da umutite krem sir, maslac i šećer u prahu dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte vaniliju i dobro izmiksajte. Koristite veliki nazubljeni nož da prerežete kolač vodoravno na pola. Namažite polovicu kreme u sredini i poklopite s preostalim dijelom kolača. Ostatkom kreme premažite vrh kolača i pospite dodatnim nasjeckanim kandiranim đumbirom. Osim ovog načina posluživanja i ukrašavanja, mini torte možete ukrasiti i po želji.
Slastičar pokazao urnebesnu narudžbu jedne tvrtke: Torta za zaposlenika koji je dobio otkaz!