RAZMAZITE IH

RECEPT DANA I oni se vole zasladiti: Imamo šest recepata za slastice koje će oduševiti svako pseće nepce!

Shutterstock
24.08.2024.
u 07:13

Priprema psećih poslastica zapravo se ne razlikuje puno od pripreme kolačića za ljude, a najvažnija razlika je u tome da se kolačići za pse pripremaju bez šećera

Iako je na tržištu danas dostupan širok izbor hrane za pse, uključujući i slasne poslastice kao što su keksići, grickalice, biskviti i slično, mnogi vlasnici za svoje ljubimce slastice radije pripremaju sami. Posebice oni čiji su psi skloni alergijama ili jednostavno ne vole određene namirnice. Priprema hrane kod kuće omogućuje da odaberete samo one sastojke za koje znate da ih pas sigurno voli i da neće narušiti njegovo zdravlje.

Priprema psećih poslastica zapravo se ne razlikuje puno od pripreme kolačića za ljude. Najvažnija razlika je u tome da se kolačići za pse pripremaju bez šećera. Zasladiti ih možete malim količinama meda ili, što je još bolje i zdravije, bananom ili kuhanim batatom.

VEZANI ČLANCI:

Osim slatkih kolačića i biskvita, možete napraviti i slanu verziju poslastica po ukusu svoga psa. Za vas smo izdvojili nekoliko jednostavnih recepata za pseće poslastice koja možete prilagoditi dodavanjem sličnih namirnica, ovisno o tome što vaš ljubimac voli.

Kolačići s batatom i jabukom: Jedan srednji batat skuhajte i kad se ohladi zgnječite vilicom. Dodajte jednu naribanu jabuku, žličicu maslinovog ulja i dvije šalice pirovog brašna. Zamijesite smjesu, razvaljajte i kalupom izrežite kolačiće. Pecite desetak minuta na 180 stupnjeva.

Muffini s piletinom: Šalicu kuhane i sitno narezane piletine pomiješajte sa šalicom kuhane riže, jajetom i šalicom pirovog ili integralnog brašna. Dobro promiješajte i stavljajte u najmanje kalupe za muffine. Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

GALERIJA Kakvu pizzu jedu Talijani? Evo zašto su njihova i naša pizza kao nebo i zemlja

1/4

Zobeni kolačići s bananom: Jednu zrelu bananu zgnječite vilicom i pomiješajte sa žličicom nesoljenog maslaca od kikirikija i šalicom sitnih zobenih pahuljica. Dobro izmiješajte, razvaljajte i izrežite željene oblike. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta.

Okruglice od tune: Jednu konzervu tune iz salamure pomiješajte s jajetom, žličicom maslinovog ulja, šalicom kukuruznog brašna i pola šalice pirovog brašna. Oblikujte kuglice i pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Prutići od mrkve: Šalicu sitno naribane mrkve pomiješajte s dvije šalice pirovog brašna, žličicom meda i jajetom. Dobro promiješajte, oblikujte u prutiće i pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Sladoled od banane: Baš kao i ljudi, i psi će se ljeti rado osvježiti sladoledom. Za odličan sladoled koji će se sigurno vidjeti vašem psu, potrebna vam je jedna banana i čašica grčkog jogurta. Zajedno ih izmiksajte i u kalupu za sladoled ostavite u zamrzivaču tri sata. Uz svog ljubimca, i sami možete uživati u ovoj poslastici.

'Mojoj bebi niču zubići pa joj je baka dala malo viskija na krpi, a suprug je poludio'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije