mljac!

RECEPT DANA Savršena za ljeto: Mousse torta od malina i pistacija

Chef Marcelo Mintz
26.07.2024.
u 09:30

Slijedite jednostavne korake i uživajte u ovom ukusnom i sofisticiranom desertu!

Ako tražite desert koji će impresionirati svojim izgledom i okusom, Mousse torta od malina i pistacija je pravi izbor. Kombinacija hrskave kore od keksa, osvježavajućeg mousse-a od malina i bogatog mousse-a od pistacija stvara savršenu ravnotežu tekstura i okusa. Ovaj desert nije samo ukusan, već i vizualno atraktivan, s bijelom čokoladom i svježim malinama koji ga krase. Savršen za posebne prigode ili kada želite počastiti svoje najmilije nečim posebnim. Recept je podijelio Chef Marcelo Mintz. Uživajte! 

Sastojci:

Za koru:

  • 180 grama mljevenog keksa
  • 50 grama šećera
  • 115 grama maslaca, otopljenog

VEZANI ČLANCI: 

Za mousse od maline:

  • 240 grama svježih malina
  • 50 grama šećera
  • 15 ml soka od limuna
  • 240 ml vrhnja za šlag, tučenog
  • 1 žlica želatine u prahu
  • 45 ml vode

Za mousse od pistacija:

  • 240 grama paste od pistacija (može i namaz)
  • 50 grama šećera
  • 240 ml vrhnja za šlag, tučenog
  • 1 žlica želatine u prahu
  • 45 ml vode

Za preljev:

  • 240 grama bijele čokolade
  • 120 grama svježih malina
  • 60 grama nasjeckanih pistacija

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 165°C. Namastite kalup za torte promjera 23 cm. U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, šećer i otopljeni maslac. Smjesu pritisnite na dno pripremljenog kalupa. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi. Stavite želatinu u vodi i ostavite sa strane. U malom loncu pomiješajte maline, šećer i sok od limuna. Kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu i smjesa ne zgusne, otprilike 10 minuta. Dodajte hidratiziranu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte smjesu od malina u tučeno vrhnje. Rasporedite mousse preko kore i stavite u hladnjak.

Mousse od pistacija: U srednjoj zdjeli pomiješajte pastu od pistacija i šećer. U staklenoj posudi pomiješajte vodu i želatinu, te zagrijte u mikrovalnoj pećnici 20 sekundi dok se želatina ne otopi. Umiješajte otopljenu želatinu u tučeno vrhnje. Rasporedite mousse od pistacija preko sloja mousse-a od malina i stavite u hladnjak. Posipajte nasjeckane pistacije po sloju mousse-a od pistacija. Za dekoraciju prelijte otopljenu bijelu čokoladu preko vrha torte. Ukrasite svježim malinama i nasjeckanim pistacijama.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije