Tikvica je popularna namirnica diljem svijeta, a može se kombinirati uz razne namirnice. Kod nas se uglavnom pripremaju pohane, u umacima, juhama, punjene, pomiješane s drugim povrćem ili svježim sirom i u slanim kolačima. S druge strane, kod nas je krumpir omiljen u pečenom obliku pa je dobra ideja povezati jedno i drugo i napraviti odličan obrok, piše All Recipes.
Sastojci:
- 500 grama tikvica
- 500 grama krumpira
- tri žlice maslinovog ulja
- dvije žlice soli, papar (po želji)
- dva jaja
- 200 - 250 grama kiselog vrhnja
- 50 - 100 mililitara vrhnja za kuhanje
- dvije žlice brašna
VEZANI ČLANCI:
Priprema: U proključalu vodu staviti krumpir isječen na kolutove. Neka se kuha pet minuta, a onda ga procijedite. Tikvice dobro operite i također izrežite na kolutove. Sve pomiješajte u posudi i dodajte sol, papar i ulje.
Izmutite jaja, dodajte brašno pa ponovo izmutite dok grudice ne nestanu. Naspite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Pomiješajte i prelijte preko tikvica i krumpira. Pecite u pećnici 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva