jesenski desert

RECEPT DANA Isprobajte prave jesenske kekse s okusom bundeve!

shutterstock
28.10.2023.
u 07:11

Idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.

Kolačići od bundeve s glazurom od krem ​​sira? To je prava jesenska poslastica koja će oduševiti vaše nepce i staviti vas u pravo jesensko raspoloženje. Recept je vrlo jednostavan, a kako piše Pure Wow, idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.

Tijesto:

  • 240 g brašna
  • 1½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • ¾ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice mljevene pimente
  • ⅛ žličice mljevenog klinčića
  • ⅛ žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 2 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 120 ml biljnog ulja
  • 230 g konzerviranog pirea od bundeve
  • 1 vanili šećer

VEZANI ČLANCI: 

Glazura:

  • 115 g krem ​​sira, na sobnoj temperaturi
  • 55 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • vanili šećer
  • prstohvat soli
  • 120 g šećera u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje i lagano namažite maslacom ili uljem.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir, piment, klinčić i muškatni oraščić pa stavite na stranu.

U velikoj zdjeli miksajte jaja i šećer dok smjesa ne bude žuta i glatka. Umiješajte ulje, bundevu i vaniliju dok se ne sjedine. 

Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima, miješajte dok se tijesto ne sjedini i ne bude grudica brašna.

VEZANI ČLANCI:

Napravite kuglice od tijesta te ih posložite u posudu za pečenje. Pomoću lopatice ili male žličice zagladite i lagano poravnajte kolačiće.

Pecite kolačiće oko 13 do 15 minuta. Ohladite u posudi za pečenje 10 minuta prije nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade dok pripremate glazuru.

U zdjeli mikserom miješajte krem ​​sir i maslac srednjom brzinom dok ne postanu lagani i pjenasti, oko 1 minutu. Dodajte vaniliju i sol te promiješajte da se sjedini. S mikserom na niskoj brzini postupno dodajte šećer u prahu i miješajte dok glazura ne postane gusta, glatka i pahuljasta.

Za glazuru kolačića upotrijebite lopaticu ili nož za maslac kako biste rasporedili nekoliko žlica glazure na vrh svakog kolačića. Uživajte!

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije