Ako tražite jednostavan i ukusan desert, ova brzinska pita sa šljivama je savršen izbor. S ukusnim tijestom i sočnim šljivama, ova pita oduševit će vas svojom hrskavom koricom i bogatim okusom. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat će zasigurno zadovoljiti vaše nepce. Recept je podijelila food blogerica @mariannine.carolije. Uživajte!
Sastojci:
- 250 grama brašna
- Prstohvat soli
- 12 grama praška za pecivo
- 3 jaja
- 120 grama maslaca
- 50 ml mlijeka
- 130 grama šećera
- 10 grama vanilin šećera
- 500-600 grama šljiva
- 35 grama smeđeg šećera
- Cimet
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pripremite kalup promjera 24-26 cm, obložite ga papirom za pečenje. Omekšali maslac, šećer i vanilin šećer dobro umutite mikserom. Uz stalno miješanje, postepeno dodajte jaja i mlijeko, te sve dobro sjedinite. U smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli, pa još jednom dobro promiješajte. Gotovo tijesto prebacite u pripremljeni kalup. Šljive prepolovite i lagano utisnite u tijesto. Odozgo pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta za hrskavu koricu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-190°C oko 40 minuta, dok čačkalica umetnuta u tijesto ne izađe suha.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?