Volite li mojito, a također ste ljubitelj cheesecakea? Onda je ovaj osvježavajući i kremasti Mojito cheesecake prava poslastica za vas! Spoj klasičnih okusa popularnog koktela s bogatom teksturom sira stvara savršen desert za ljetne dane ili bilo koje vrijeme kada želite dodati malo egzotike u svoju kuhinju. Recept je podijelio @chef_zouheir. Uživajte!
Sastojci
Za podlogu:
- 2 šalice mljevenih Graham keksi
- 1 žličica šećera
- 1 prstohvat soli
- 7 žlica otopljenog maslaca
VEZANI ČLANCI:
Za nadjev:
- 2 pakiranja krem sira (230 g svako)
- 1 limenka slatkog kondenziranog mlijeka (400 ml)
- 1 žličica ekstrakta ruma
- 4 žličice svježeg soka od limete
- Korica 2-3 limete
- 3 kapi neon zelene prehrambene boje
Za ukras:
- 10 kupina
- 20 borovnica
- 3-4 grančice mente
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°C. U zdjeli pomiješajte mljevene Graham kekse, šećer i sol. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok smjesa ne postane teksture mokrog pijeska. Prebacite smjesu u kalup promjera i ravnomjerno je rasporedite. Prstima ili pomoću mjerne posude čvrsto pritisnite smjesu na dno i uz rubove kalupa kako biste oblikovali koru. Pecite koru 8 minuta, ili dok ne postane zlatnosmeđa. Ostavite da se potpuno ohladi.
U zdjeli istucite krem sir i slatko kondenzirano mlijeko dok ne postanu glatki i kremasti. Dodajte ekstrakt ruma, sok od limete i koricu limete, pa nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Polako dodajte prehrambenu boju, kap po kap, miksajući dok ne dobijete željenu nijansu. Izlijte nadjev na ohlađenu koru i poravnajte vrh. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata da se stisne. Prije posluživanja, cheesecake zamrznite 30 minuta kako bi bio savršeno čvrst te ga ukrasite svježim bobicama i grančicama mente za dodatni dašak boje i okusa.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!