mljac!

RECEPT DANA Mousse torta od jagoda i bijele čokolade - savršena za sunčane vikende

@_mmmila
25.05.2024.
u 09:00

Kombinacija kremastog moussea od bijele čokolade i osvježavajućih jagoda stvara savršen balans okusa koji će zadovoljiti sve sladokusce.

Mousse torta od jagoda i bijele čokolade savršen je desert za svaku priliku, bilo da se radi o svečanoj proslavi, obiteljskom okupljanju ili jednostavnom uživanju u ukusnom zalogaju. Kombinacija kremastog moussea od bijele čokolade i osvježavajućih jagoda stvara savršen balans okusa koji će zadovoljiti sve sladokusce. Ova torta ne samo da oduševljava svojim ukusom, već i svojim atraktivnim izgledom. Recept je podijelila food blogerica Mila Kovačević. Uživajte! 

Biskvit: 

  • 3 bjelanjka
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema: Bjelanjke istučemo u čvrst snijeg, postepeno dodajemo šećer zatim ostale sastojke tako što se lagano umiješaju u bjelanjke. Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijemo papirom za pečenje i u njega ulijemo smjesu za biskvit. Pečemo 15 minuta na 170° C. 

VEZANI ČLANCI: 

Čokoladni mousse:

  • 200 g bijele čokolade
  • 100 ml mlijeka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 3 žumanjka
  • 50 g šećera
  • Aroma naranče
  • 2 listića želatine

Priprema: Za čokoladni mousse stavimo mlijeko da zavri. U posebnoj posudi istučemo žumanjke i šećer, postupno dodamo vruće mlijeko. Vratimo na laganu vatru i miješamo dok se zgusne. Maknemo s vatre i smjesu izlijemo na izlomljenu čokoladu. Miješamo da se čokolada rastopi i nastane glatka krema. Kada se krema ohladi umiješamo tučeno slatko vrhnje koje sjedinimo s ostatkom kreme. Za čvršću kremu dodamo 2 listića želatine pripremljena prema uputi na pakiranju. Jagode izrezane na polovice stavljamo na biskvit u krug kalupa okrenute prema van. Ostale jagode izrezati na sitnije i poredati na biskvit. Mousse kremu namazati preko biskvita i jagoda te ostaviti u frižider dok napravite žele.

VEZANI ČLANCI: 

Žele od jagoda: 

  • 100 g jagoda
  • 2 žlice šećera
  • Sok od pola limuna
  • 2 listića želatine

Priprema: Jagode izrezati i staviti na laganu vatru te kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitniti ih štapnim mikserom i vratiti kuhati još 10-ak minuta. Maknuti s vatre te dodati rastopljenu želatinu pripremljenu prema uputi, miješati dok se želatina otopi. Kada se malo ohladi preliti preko kreme. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stisne.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije