Iako je većini ljudi ponedjeljak najgori dan u tjednu, možete ga popraviti uz ovu ukusnu i kremastu Kinder bueno tortu. Savršena za sve generacije, ova će čokoladna ljepotica oduševiti svako nepce, a u pripremu se može uključiti bilo tko. Recept je na podijeljen na food blogu @_miris_dunja. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit:
- 2 jaja
- 60 g šećera
- 50 g glatkog brašna
- 10 g gustina
- 10 g kakaa u prahu
VEZANI ČLANCI:
Krema:
- 200 g mascarpone sira
- 200 g namaza od lješnjaka
- 300 g slatkog vrhnja
- 2 listića želatine
- dvije žličice namaza od lješnjaka za biskvit (po želji - Nutella ili nešto drugo)
Za sočnost biskvita:
- 100 ml mlijeka
- 20 g instant kakaa
Čokoladna glazura:
- 70 g mliječne čokolade
- 50 g slatkog vrhnja
- 30 g tamne čokolade
- žličica ulja
GALERIJA: Što je jestivo i nakon roka trajanja: Donosimo veliki vodič koliko doista traju jogurti, kava, kruh…
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu sipajte u kalup promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za sočniji biskvit - zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; mascarpone sir miješajte s namazom od lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 50 ml slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte umućeno vrhnje.
VEZANI ČLANCI:
Izrežite biskvit na dva jednaka sloja. Donji biskvit stavite na podlogu, navlažite ga pripremljenim mlijekom s kakaom i namjestite obruč. Premažite ga s nešto više od pola kreme (po želji stavite izlomljene komade Kinder Buena) i poravnajte površinu. Na kremu stavite drugi biskvit i navlažite ga, premažite Nutellom pa ga zatim premažite ostatkom kreme.
Kad se krema ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom. Zagrijte slatko vrhnje i prelijte po mliječnoj čokoladi. Pričekajte jednu minutu i umiješajte u glatku kremu; pustite da se malo ohladi i prelijte po torti. Tortu vratite u frižider i pripremite čokoladu za ukrašavanje. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati. Skinite obruč s ohlađene torte i ukrasite je po želji.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!