mekana i ukusna

RECEPT DANA Uz ova domaća peciva za sendviče više nikada nećete kupovati ona iz pekare

shutterstock
23.09.2024.
u 09:30

Uživajte u domaćim pecivima za sendviče, uz koje će svako jutro biti lakše i veselije!

Domaća peciva za sendviče odličan su izbor za sve koji žele uživati u svježem i ukusnom kruhu pripremljenom kod kuće. Ova peciva su mekana i savršena baza za svaki sendvič, bilo da ih koristite za doručak, ručak ili večeru. Priprema je jednostavna, a s osnovnim sastojcima poput vode, mlijeka i brašna možete brzo napraviti ukusna peciva koja će se svidjeti cijeloj obitelji.

Sastojci:

  • 200 ml mlake vode
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • Oko 600 g brašna (dodavati po potrebi)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U zdjelici pomiješajte mlaku vodu, mlijeko, šećer i kvasac. Ostavite smjesu da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne zapjeni. U veću zdjelu dodajte brašno, sol i ulje. Postupno dodajte aktivirani kvasac i počnite mijesiti tijesto dok ne postane glatko i elastično. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Prekrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko sat vremena ili dok se ne udvostruči u volumenu.

Kada je tijesto naraslo, podijelite ga na manje dijelove i oblikujte loptice. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između svake loptice da se ne dodiruju tijekom pečenja. Ostavite oblikovana peciva da odmaraju još 20-ak minuta kako bi dodatno narasla. Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Stručnjakinja za bonton tvrdi da svi krivo jedemo kruh: Ključno je jedno pravilo s nožem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije