Ljubitelji bogatih, kremastih slastica, pripremite se za pravu poslasticu! Ove nougat kocke predstavljaju savršen spoj sočnog biskvita, baršunaste kreme i hrskavih lješnjaka. Ove kocke će zasigurno postati omiljeni desert za sve koji vole čokoladne i lješnjak okuse. Bez obzira na priliku, najkremastije nougat kocke će oduševiti vaše goste i zadovoljiti vašu želju za slatkim. Recept je podijelila food blogerica @mariane.7. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice mljevenih lješnjaka
- Pola žličice praška za pecivo
- 2 žlice ulja
- 1 žlica kakaa
Krema:
- 900 ml mlijeka
- 4 nougat pudinga
- 8 žlica šećera
- 200 g tamne čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
- 100 g milerama (može i mascarpone sir)
- 2 žlice Nutelle
Priprema: Jaja izmiksati sa šećerom i dodati ostale prosijane sastojke. Peći u namašćenom plehu 12 min na 180 stupnjeva. Kada je biskvit pečen (provjeriti čačkalicom) izvaditi ga iz pećnice i ohladiti. Pudinge skuhati u mlijeku, u vruće dodati čokoladu i Nutellu, izmiješati i ohladiti pokriveno prozirnom folijom. Vrhnje istući u šlag. Ohlađenu kremu izmiksati, dodati joj mileram i lagano umiješati tučeno vrhnje. Ohladiti preko noći, pa posuti mljevenim lješnjacima.