INOVATOR

Revolucionarna sprava za istezanje vrata

lončarić
Arhiva
05.05.2010.
u 19:05

Izumitelj iz Male Subotice svojom spravom za istezanje vrata mnoge je spasio od boli.

Josip Lončarić (73) iz Male Subotice ne zna ni približan broj ljudi kojima je pomogao istezanjem. Dolazili su k njemu tražeći pomoć brojni prijatelji, rodbina i susjedi, a ne zna se ni koliko je onih koji su spas od velikih bolova potražili u Županijskoj bolnici u Čakovcu, kojoj je darovao svoj najvažniji izum – spravu za istezanje vratne kralježnice. Za tu je na sajmovima nagrađivanu inovaciju proglašen i najboljim inovatorom Međimurja.

– Priznanje mi mnogo znači jer je na neki način potvrda da sam učinio nešto dobro.

Lončarić je odlučio stvari uzeti u svoje ruke kad su bolovi u vratu počeli mučiti suprugu. Iako nema veze s medicinskom strukom, izradio je pokretnu spravu s mjernim pokazateljem istezanja, zahvaljujući kojem se postupak više ne mora obavljati “odokativno” .

– Zvao sam bolnice, no svi bi da im spravu darujem. Nitko je ne bi platio – kaže Lončarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije