Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne mirišu. Ovo se događa zbog raznih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem.
Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris. Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i nakon toga ne mirišu, operite ih povremeno na 90 stupnjeva.
Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Može se upotrijebiti svaki sastojak posebno ili ih kombinirati u pranju.
Dovoljno je pola šalice octa uliti izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan.
S druge strane, soda bikarbona dodaje se u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će uz neugodne mirise ukloniti i mrlje od hrane, ulja, uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.
Pogledajte kako zdravo jesti nakon 50. godine života:
"pola šalice octa koji se ulije izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja" - a kako bi bilo da prestanete kopirati članke s američkih portala? Ne biste vjerovali, ali ovdje kod nas (kao i u većini civiliziranog svijeta) perilica se ne puni s gornje strane, niti je ikako moguće otvoriti vrata dok perilica radi. Niti bi bilo pametno.