Ako se dosad još niste susreli s humusom od cikle ili ga niste imali vremena pripremati, uz recept s bloga MyTastyPot uživat ćete i u pripemi i u konzumaciji.
Humus od cikle
Sastojci:
1 konzerva slanutka, 400 g
1 manja cikla kuhana ili još bolje pečena
2 režnja češnjaka
1/2 limuna
1 žlica tahini paste
100 ml maslinova ulja
kumin
sol
papar
Priprema:
Izblendajte zajedno slanutak, ciklu, tahini pastu, češnjak, maslinovo ulje, limun, kumin, sol, papar i “tekućinu” iz konzerve u kojoj je bio slanutak (mi ostavimo jednu trećinu da humus bude gušći, a vi ukoliko želite da bude rijeđi slobodno stavite više). Dobivena smjesa treba biti glatka. Humus poslužite kao namaz ili umak. Obavezno jedite s toplim (idealno prepečenim) tortiljama ili grčkim „pita“ kruhom koje umačete u humus.