Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što mislite koja je?

Samo jedna riječ može vam pokvariti dan na poslu: 'Odmah pomislim na najgore'

Shutterstock
30.04.2024.
u 15:30

Iako zvuči i djeluje nevino, na prvu može izazvati strah

To je samo jedna riječ, ali izaziva mnogo neizvjesnosti i tjeskobe na radnom mjestu. "Misliš si: ‘Jesam li otpušten? Jesam li u nevolji? Što se događa?’", rekla je za Wall Street Journal Atheina Hasbani, 31-godišnja voditeljica poslova u oglasnoj agenciji Lucky Generals u New Yorku. "Odmah pomišljam na najgore." 

Fenomen kada vam netko pošalje poruku od jedne riječi bez drugog konteksta, mnoge ostavlja uplašenima. Poruka može stići putem Slacka, Microsoft Teamsa, Google Chata ili tekstualne poruke, a može doći i u obliku "bok", "hej" ili slično, piše NY Post. 

VEZANI ČLANCI:

Bez obzira u kojem obliku dolazi, to je najvjerojatnije samo jednostavan način da se privuče vašu pozornost, ali tjera zaposlenike da razmišljaju o najgorem, kao što je potencijalni otkaz ili druge loše vijesti, ili prijateljska zamka kojom će vam neizbježno dodati više posla. 

"Mozak mora znati 'Što će se dogoditi?' za preživljavanje", objasnio je Bryan Robinson, psihoterapeut i autor knjige o hibridnom radu, dodajući da jednostavna poruka može potaknuti reakciju borbe ili bijega. "Naše misli idu: 'Nešto će se loše dogoditi'. Ako je jednostavno 'hej' ili 'bok', to mora biti nešto loše", podijelio je Hasbani. Harrison Luongtran, 42-godišnji kreativni direktor u Lucky Generalsu koji je stariji od Hasbanija, priznao je da uči da "očigledno postoji mnogo pravila" sa svojim mlađim kolegama Gen Z. "Čini se da više ne postoji jasna etiketa o tome kako razgovarati", rekla je Kate Buchanan, koja pomaže u vođenju inicijativa za inovacije radne snage za softversku tvrtku Autodesk, priznajući da je često 'kriva' za takve poruke. 

GALERIJA: Želite dati otkaz? Ovo je 6 znakova da je za to i vrijeme! 

1/8

Prema WSJ-u, Slack je rekao da se preko njegovih kanala svaki dan pošalje 700 milijuna poruka, a Microsoft je rekao da njegovi najčešći korisnici dobiju oko 150 chatova dnevno povrh više od 250 dnevnih e-poruka. Robyn Jackson Malone vodi svoju vlastitu agenciju za odnose s javnošću u Chicagu i brani se da su takve poruke jednostavan način za početak dana bez previše informacija. 2Nepristojno je uskočiti u nečije poruke i samo pisati što god želim. Ali sada vidim da je to stvar koju ljudi ne vole nužno", rekla je.

Tema je čak došla i do X-a (bivšeg Twittera), s jednim korisnikom koji je pitao: "Netko vam šalje poruku 'bok' na Slacku/Discordu... koji je pravi odgovor?" "Pričekajte nastavak", napisala je jedna osoba. "Ignoriraj", odgovorio je drugi. "Blokiraj", našalio se netko.

Ne mogu se 'isključiti': Ovim horoskopskim znakovima samo je posao na pameti! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije