Ovaj ultimativni primjer surf & turfa poslužuje se rashlađen ili na sobnoj temperaturi, a osobito prija u toplim večerima, koje s nestrpljenjem iščekujemo, kao elegantno predjelo večere u više sljedova. Može biti i glavno jelo ukoliko želite pojesti nešto osvježavajuće i jednostavno.
Vitello tonnato
Sastojci:
300 g telećeg frikandoa
1 mrkva
1 celer
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
papar u zrnu, sol
lovorov list
1/2 dcl bijelog vina
1,5 l vode
Za umak od tune:
100 g tune u maslinovu ulju
60 g kapara
4 inćuna
4 tvrdo kuhana jaja
sok od limuna
crni papar
malo maslinova ulja
Priprema:
Teleći frikando stavite kuhati s mrkvom, celerom, kapulom, češnjakom, paprom u zrnu, lovorovim listom i solju u mješavinu vina i vode. Prokuhajte i ostavite da stoji u toj vodi sat i pol. Izvadite i režite na tanke šnite kao carpaccio. Prelijte umakom od tune koji ste pripremili na način da ste sve sastojke ubacili u blender i dobro izmiksali. Jelo na kraju ukrasite crvenom papričicom i perlama od aceta balsamica.