Mnogi misle suprotno, ali sol zapravo ima rok trajanja i ne bi ga trebalo ignorirati.
S natrijevim kloridom miješaju se razni aditivi kako se sol ne bi grudala ili kako bi se pojačala količina hranjivih tvari. Nakon nekog vremena oni se mogu razgraditi i pokvariti sol - ako ju ne čuvate pravilno.
Nikada nemojte sol držati u otvorenoj posudi ili originalnom pakiranju jer će upiti vlagu iz zraka, poprimiti neugodan miris, a može se stvoriti i plijesan - ako to primijetite, odmah je bacite.
Ako još imate dvojbi oko cijepljenja, HZJZ otvara savjetovalište za sva vaša pitanja
Pohranite ju u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, najbolje u nekom od kuhinjskih elemenata.
Ako sol držite u malim soljenkama na stolu u blagovaonici, redovito ih perite i dobro osušite - nemojte ih samo iznova puniti, savjetuje Lifehacker.
Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!