PROGLAŠENE NOMINACIJE

Springsteen, Eminem, Nelly i debitantica Norah Jones u utrci za Grammy

09.01.2003.
u 00:00

Debitantica Norah Jones našla se rame uz rame s Eminemom i rock legendom Bruceom Springsteenom u utrci za glazbenog Oscara - nagradu Grammy u kategoriji za najbolji album godine. Ovogodišnji Grammy dodjeljuje se u 104 kategorije, a svečano proglašenja pobjednika bit će 25. veljače u New Yorku.

Norah Jones 23-godišnja je kći indijskoga maestra Ravija Shankara i jedna od osmero glazbenika koji su nominirani u pet kategorija. Osim nje, po pet nominacija zaradili su Eminem, Springsteen, Nelly, Avril Lavigne, Ashanti, Sherly Crow i soul pjevač Raphael Saadiq.

Springsteenov "The Rising", posvećen događajima 11. rujna, jedan je od favorita za album, ali i za pjesmu godine. Inače, ovaj rock velikan dosad je već sedam puta osvojio Grammy. Eminemov album "The Eminem Show" također je nominiran u kategoriji najboljega albuma, a njegov hit "Without me" za hit godine.

Mlada Avril Lavigne osim što se će natjecati u kategoriji najboljeg debitanta, zajedno s Ashanti i Norah Jones, nominirana je i za pjesmu godine, za najbolju žensku pop izvedbu, za najbolji ženski pop album... Album repera Nellyja "Nellyville" nominiran je također za album godine, u trima reperskim kategorijama, te za hit godine pjesmom "Dilema" što je izvodi s Kelly Rowland. U skupini onih koji će se natjecati za album godine još je Dixie Chicks s albumom "Home", inače nominirana u četiri kategorije. (dij)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije