Jaja sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Promjenom masnoće na kojoj pečete jaja možete taj obrok učiniti još zdravijim, ali i ukusnijim. Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.
Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična" biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa.
VIDEO Slatke, masne i fine: Zagrebačke krafne od kojih rastu zazubice
ako več želite zdravije jesti onda pečite jaja na masti a ne maslinovom ulju