Puding od kruha tradicionalno je englesko jelo koje je odlično pripremiti kada se želite malo zasladiti, a nemate puno namirnica kod kuće, ili kada imate previše starog kruha koji je šteta bacati.
Za pripremu vam treba svega pet minuta, ako ne računamo tijek pečenja, ali i s njim je vrlo brzo gotov a može se jesti dok je još topli. Super je i kao doručak, a obožavat će ga svi - posebno djeca.
Treba vam:
Stari kruh ili tost, cijeli
250 ml mlijeka
50 g šećera
2 jaja
Vanilin šećer
Cimet
Limunova korica
Grožđice
Komadići bijele ili crne čokolade po želji
Je li bolje držati kruh u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi? Doznajte kako će dulje ostati svjež
Priprema:
Upalite pećnicu na 170 °C.
Kruh natrgajte na manje komadiće i stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem - super je ako koristite onaj s aromom vanilije.
U jednoj posudi umutite jaja, šećer, cimet, vanilin šećer, limunovu koricu. Dodajte mlijeko i opet promiješajte. Na kraju dodajte grožđice.
Prelijte smjesu preko kruha i dodajte komadiće čokolade na vrh. Pecite 20-35 minuta, ovisno o jačini pećnice, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ako ga jedete toplog, uzmite malo sladoleda od vanilije sa strane.
Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!
Napravi se popara. Zakuha se voda u koju je dodano malo ulja i soli, nakida se kruh na veće komade i prokuha dok ne poprimi ujednačenu konzistenciju. Ovo je nekada bila redovita hrana u vojsci.