Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNA DILEMA

Što pokloniti učiteljici na kraju školske godine? Ovo je 7 ideja za darove koji ne koštaju puno

Teacher drawing with children.
21.06.2024.
u 08:00

Za većinu generacija oproštaj od omiljenog nastavnika ili nastavnice nezamisliv je bez prigodnog dara, podsjetnika na vrijeme provedeno zajedno. No, odluka o tome što pkloniti nije uvijek jednostavna

Bliži se kraj školske godine koji za mnoge roditelje i školarce podrazumijeva i biranje savršenog poklona za razrednika ili razrednicu. Ovaj znak pažnje na kraju jednog obrazovnog razdoblja, posebice ako se razred i omiljena učiteljica ili učitelj rastaju nakon dužeg vremena provedenog zajedno, uobičajena je praksa na ovim prostorima.

Roditelji su često u dilemi što pokloniti, a konačan ishod potrage za savršenim poklonom ovisi o čitavom nizu faktora – osobnim interesima i ukusu nastavnice ili nastavnika, financijskim mogućnostima roditelja i dr. Evo nekoliko prijedloga koji bi onima pred kojima je taj važan zadatak mogli biti od koristi.

VEZANI ČLANCI:

Knjiga: Većina prosvjetara voli čitati, bilo da je riječ o stručnoj literaturi, klasičnoj književnosti ili naslovima za opuštanje. Dobro je znati što osoba kojoj se poklanja knjiga najviše voli čitati, koji su joj autori i žanr najdraži, a potom potražiti posebno izdanje knjige koja bi je razveselila. Prigodna posveta na unutarnjim koricama dodatna je vrijednost ovome daru.

Pribor za pisanje: Naravno da svaki nastavnik ima pune torbe i ladice olovaka, gumica, flomastera i sličnih potrošnih čuda, neophodnih za školu. No, većina će se razveseliti kvalitetnom priboru za pisanje, pomalo zaboravljenom elegantnom nalivperu, pogotovo ako se na njemu ili kutiji u kojoj se nalazi nađe i personalizirani podsjetnik na učenike – stih, pozdrav ili sličan detalj.

VEZANI ČLANCI: 

Torba: Torba je praktičan dar za prosvjetare koji uvijek sa sobom nose mnoštvo papira, bilježnica i knjiga. U većini prodavaonica kožne galanterije dostupan je širok izbor kvalitetnih torbi za muškarce i žene, a brojni umjetnici i obrtnici danas takav dar mogu doraditi prigodnom slikanom ili vezenom ilustracijom koja će oproštajnom daru dati poseban pečat.

Nakit: Poklon koji svi rado prihvaćaju jest nakit. No, prilikom odabira valja biti oprezan jer se ukusi razlikuju od osobe do osobe. Kao i kad je riječ o odabiru knjige, poželjno je doznati što osoba koju darivamo voli. Bilo da je riječ o narukvici, ogrlici, prstenu ili manžetama, prije konačne odluke o kupovini dobro je provjeriti kakav nakit učiteljica inače nosi te izbor uskladiti s tim.

GALERIJA: Nema automobila, a preko ljeta zabranjeni su i bicikli: Ovaj hrvatski otok oduševljava strance

Teacher drawing with children.
1/6

 

Sat: Sjajna uspomena i podsjetnik na bivše učenike jest i ručni sat. Kod takve kupovine izbor je danas vrlo širok, a konačnu odluku također je poželjno uskladiti s modnim ukusom razrednika. Čak i moderni digitalni satovi danas stižu u varijantama koje ostavljaju mogućnost za ostavljanje pisane posvete na poleđini ili narukvici sata.

Tablet ili mobitel: Moderne tehnologije danas su neizostavan dio svakodnevnice svakog nastavnika i sve više njih koristi tablete i pametne telefone za bilješke i pripremu nastave. Stoga će upravo takav poklon dio nastavnika smatrati idealnim. Uz fotografiju razreda na radnoj površini ili snimljenu posvetu na uređaju, još dugo vremena imat će lijep podsjetnik na svoje učenike.

Putovanje: Turističke agencije danas nude čitav niz kraćih putovanja koja nisu puno skuplja od kvalitetnog komada nakita, mobitela ili kožne torbe. Nema potrebe trošiti novac na skupe i udaljene lokacije koje iz nekog razloga možda i ne bi odgovarale razredniku. No, većinu će oduševiti mogućnost da vikend provedu u nekom nacionalnom parku ili se opuste u wellnessu.

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije