Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Stručnjaci otkrili: Ovo su najbolji dani za letenje ako želite izbjeći kašnjenja!

Shutterstock
25.06.2024.
u 16:30

Stručnjaci su savjetovali i da, ako morate letjeti s presjedanjem, idealno je ostaviti dva sata na domaćim letovima i tri sata na međunarodnim letovima

Ako želite da vaš let prođe glatko, nemojte samo kupiti kartu bez razmišljanja - unesite malo planiranja u svoje putovanje. Primjerice, gotovo 20% letova u 2024. bilo je odgođeno, prema američkom Zavodu za prometnu statistiku, statistici koja bi mogla ozbiljno ugroziti vaš odmor, sljedeći put kada budete htjeli otići iz grada, piše NY Post.

Međutim, nije sve izgubljeno - prema AAA-u, vrijeme kada letite može imati veliki utjecaj na to kolika je vjerojatnost da ćete biti zadržani. Evo koji su najbolji dani za letenje. 

VEZANI ČLANCI:

Savjeti za rezervacije za jednostavno putovanje: Petak i nedjelja su prometni dani i zbog toga bi zrakoplovi mogli stajati u redu i čekati na polijetanje, što zadržava druge zrakoplove koji su trebali sletjeti. Kada jedan zrakoplov kasni na slijetanje, kasnit će i na putu do svoje sljedeće postaje, što može stvoriti niz odgođenih letova. AAA preporučuje da, ako ste u mogućnosti, letite utorkom, srijedom i subotom, kada su zračne luke manje prometne i kada je veća vjerojatnost da ćete dobiti ponudu za letove. Prvim letom u danu također možete osigurati da izbjegnete kašnjenje, jer su noćni letovi rjeđi od dnevnih letova i avion je vjerojatno spreman za vaš ukrcaj. 

 

Ako slučajno dođe do otkazivanja ili kašnjenja, također ćete imati više opcija leta tijekom dana kako biste stigli na odredište. Vaša sljedeća najbolja opcija leta bila bi uzeti drugi jutarnji let. Najbolje je rezervirati bez presjedanja budući da čak jedan od pet letova kasni, a dodavanje zaustavljanja vašem putovanju povećava vjerojatnost nailaska na zapreke. Stručnjaci su savjetovali da ako morate letjeti s presjedanjem, idealno je ostaviti dva sata na domaćim letovima i tri sata na međunarodnim letovima. Također, uzmite u obzir vremenske uvjete i klimu kada rezervirate povezne letove kako biste izbjegli potencijalne snježne oluje ili toplinske valove. 

GALERIJA: Stjuardesa otkrila stroga pravila i što rade prije ulaska putnika u avion! 

1/32

 

Iskoristite tehnologiju u svoju korist: Ne možete odlučiti kojeg zrakoplovnog prijevoznika ili zračnu luku odabrati? Postoje web stranice kao što je OAG Aviation koje vam mogu pomoći da odredite koje najmanje kasne. 

Uranite: Jeste li kum na vjenčanju svog prijatelja? Dolazak na odredište dan ili dva prije nego što morate biti tamo može vam dati malo prostora za pomicanje ako kašnjenja, štrajkovi ili nedostatak osoblja utječu na vaše putovanje. Stručnjaci također savjetuju ljudima da dođu u zračnu luku najmanje dva sata ranije za domaće letove i tri sata za međunarodne letove. Imajte na umu da čak i ako kasnite, ali se još uvijek možete ukrcati na let, vaša prtljaga možda neće stići s vama.

Gubite stalno putovnicu? Stjuardesa ima sjajan trik! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije