PROMO

Testirala sam popularni vrč s vodom, evo zašto je BRITA postala moj omiljeni lifestyle gadget!

BRITA vrč za filtriranje vode
Foto: BRITA
1/4
08.07.2024.
u 09:21

Nedavno sam imala priliku isprobati BRITA vrč za filtriranje vode, i moram reći – ovo je gadget koji je brzo osvojio moje srce i postao neizostavan dio mog dnevnog rituala. U današnje vrijeme, kada je briga o vlastitom zdravlju i očuvanju okoliša sve važnija, pronalaženje pravih proizvoda koji nam omogućuju istovremeno djelovanje na oba polja je pravo otkriće. Moj prvi susret s BRITA vrčem toliko me pozitivno iznenadio da sam još uvijek puna dojmova koje želim podijeliti s vama.

Prvi dojam: Elegancija i praktičnost u jednom

BRITA vrč me odmah osvojio svojim elegantnim dizajnom. Njegov moderan izgled savršeno se uklapa u svaki ambijent, bilo da imate minimalistički stil ili volite šarenilo. Vrč je lagan i ergonomski oblikovan, što ga čini izuzetno praktičnim za rukovanje. Samo ga napunite vodom iz slavine i uživajte u sveže filtriranoj vodi izvrsnog okusa. Unutar vrča nalazi se filtar kojeg je potrebno mijenjati jednom mjesečno, a i o tome ne trebam voditi brigu jer mi pametni Memo Display na poklopcu signalizira kada je potrebno zamijeniti filtar. BRITA u ponudi ima više modela vrčeva Aluna, Marella i Style koji su izrađeni u XL varijanti za 3,5 L vode ili Cool varijanti za 2,4 L vode uz tu prednost što stane u vrata hladnjaka, za ljubitelje hladnije vode. U ponudi je i BRITA Flow spremnik za vodu zapremnine 8,2 L koji sadrži praktičnu slavinu za doziranje što je vrlo zabavno za korištenje najmlađim članovima obitelji. Najnoviji model u prodaji je izuzetno elegantan i ekološki Stakleni vrč, koji je izrađen od čvrstog borosilikatnog stakla i potpuno održivih materijala.

Foto: BRITA

Čista i ukusna voda na dohvat ruke

Najvažniji aspekt svakog vrča za filtriranje vode je, naravno, kvaliteta filtracije. BRITA vrč koristi naprednu tehnologiju MAXTRA PRO filtera koji iz vode uklanja nečistoće poput klora, kamenca, teških metala, herbicida, pesticida, farmacijskih ostataka, neugodnih boja, okusa i mirisa te sitnih čestica do ≥ 30 μm, ostavljajući je čistom i svježom. Još jedan važan podatak je taj da minerali važni za funcioniranje organizma kao što su kalcij i magnezij, ostaju u vodi. Nakon filtracije razlika u okusu je nevjerojatna – voda je mekša, čistija i mnogo ukusnija. Ovo je posebno važno za nekoga poput mene, tko dnevno pije puno vode i koristi je za pripremu kave i čaja. Pri tome kava ima jaču aromu i gušću pjenu, dok je čaj bogatijeg okusa, izraženije boje i bez tragova kamenca na vrhu. Vrč se može koristiti u kuhinji ili bilo kojem drugom dijelu kuće ili ureda tako da mi je svježe filtrirana voda uvijek na dohvat ruke što je velik poticaj zdravoj hidraciji.

Foto: BRITA

Ekološki prihvatljiv izbor

Još jedna velika prednost BRITA vrča je njegov doprinos očuvanju okoliša. Korištenjem filtrirane vode smanjujem potrebu za kupovinom flaširane vode i proizvodim manje plastičnog otpada. Računica pokazuje da korištenjem BRITA vode smanjujem količinu plastičnog otpada za 15 kg dok se moj CO2 otisak smanjuje za 134,7 kg godišnje. BRITA filteri su također ekološki prihvatljivi jer se mogu reciklirati, što dodatno smanjuje negativan utjecaj na planet. Uz sve ove karakteristike ne gubim više vrijeme vračajući plastične boce na recikliranje i pri tome uživam pijući BRITA vodu uz osjećaj da istovremeno činim i nešto dobro za planet Zemlju.

Ušteda novca

Osim što je ekološki prihvatljiv, BRITA vrč je i financijski isplativ. Trošak zamjene filtera znatno je niži u usporedbi s konstantnom kupovinom vode u plastičnim bocama. Na osnovi današnjih cijena izračunala sam da 1 L BRITA vode košta samo 0,06€. Istovremeno uživam u još jednoj uštedi, a to je čistoća mojih kuhinjskih pomagala. Kuhalo za vodu i aparat za kavu su potpuno bez kamenca, nije ih potrebno čistiti ni nositi na servis ili često kupovati nove. Investicija u BRITA vrč brzo se isplati, a dugoročno gledano, donosi značajne uštede.

Foto: BRITA

Zdravstvene prednosti

Redovito konzumiranje filtrirane vode donosi brojne zdravstvene prednosti. Čista voda pomaže u održavanju hidratacije, što je ključno za pravilno funkcioniranje tijela. Filtrirana voda također može smanjiti rizik od konzumiranja štetnih kemikalija i nečistoća koje se mogu naći u nefiltriranoj vodi iz slavine. Sada s guštom popijem svojih obaveznih 8 čaša vode dnevno, jer mi je voda uvijek na dohvat ruke i uživam u njenom mekom okusu.

BRITA vrč nije samo običan kućanski aparat – on je lifestyle gadget koji unapređuje kvalitetu života. Njegova sposobnost da pruža čistu, ukusnu i zdravu vodu, uz istovremeno smanjenje ekološkog otiska i uštede novca, čini ga neizostavnim dijelom modernog života. Nakon što sam ga isprobala, BRITA vrč postao je moj omiljeni dodatak u svakodnevnoj rutini i sigurno će ostati tu još dugo vremena. Koristeći vrč doprinosimo održivosti što me ispunjava dobrim osjećajem i pozitivnom energijom kao jednom od najvažnijih pokretača u svim sferama života. Ako tražite jednostavan način da poboljšate svoj životni stil, BRITA vrč je prava investicija za vas. Saznajte više o BRITA proizvodima na www.brita.hr.

BRITA FB i IG 

Želite prijaviti greške?